Home > Circuit > In een notendop: ADAC GT, British GT en Supercar Challenge

In een notendop: ADAC GT, British GT en Supercar Challenge

Bentley-rijders Rick Parfitt Jr. en Seb Morris (Team Parker) hebben de leidersplaats in het kampioenschap overgenomen na een autoritaire zege tijdens de wedstrijd van het British GT in Brands Hatch. De overige podiumplaatsen waren voor Lamborghini (Tordoff-Griffin/ Barwell Motorsport) en Aston Martin (Farmer-Barnes / TF Sport). Het kampioenschap wordt einde september beslist in Donington.

Na Mercedes gisteren, was de overwinning in de ADAC GT Masters vandaag voor Audi. Op de Nürburgring besliste een incident in de pitlane tussen de toenmalige leider, BMW-rijder Nick Catsburg (Schnitzer), en eerste achtervolger Markus Pommer (Ost Racing Audi R8 LMS) voor de beslissing. De Nederlander moest zijn Duitse concurrent, teamgenoot van Kelvin van der Linde, voorlaten en daarmee was ook de definitieve beslissing gevallen. Jules Gounon (Callaway Corvette C7 GT3) blijft de leider, voor Philipp Eng, dit weekend de teamgenoot van Catsburg.

Volgende maand valt op de Sachsenring en in Hockenheim de beslissing in het Duitse GT3-kampioenschap.

In Assen was de zege in de Supercar Challenge opnieuw voor een BMW, maar dan wel in de handen van de jonge Nederlandse TCR-rijder Willem Meijer. Onze landgenoot Ward Sluys (JR Motorsport BMW M4 Silhouette) verdween al na twee ronden uit de race. Chris Voet en Bart Van den Broeck werden met hun Peugeot RCZ opnieuw derde in de Sport-klasse.