Home > #Hoofdnieuws > Straffe terugkeer van Lukyanuk in ERC Rally Polen

Straffe terugkeer van Lukyanuk in ERC Rally Polen

Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5) maakte een opgemerkte terugkeer in het FIA European Rally Championship met een snelste tijd in de kwalificatiesessie in de Poolse Rally Rzeszow.

De Rus  lijdt nog altijd aan de gevolgen van de ernstige verwondingen die hij einde mei opliep tijdens een testcrash in Rusland. “Ik heb toch wat last van pijn in de wagen”, vertelde Lukyanuk, “en ook met het vertrouwen. Maar als ik naar de tijden kijk dan ziet het er goed uit.” Nikolay Gryazin, de Rus die met Letse licentie rijdt, tekende voor de tweede chrono met de Skoda Fabia R5 en was de snelste ERC Junior Under 28. Mads Østberg (Fiesta R5) werd derde. De Poolse kampioen Grzegorz Grzyb werd de eerste thuisrijder op de 5de plaats want ERC dubbelkampioen Kajetan Kajetanowicz tekende pas voor de 9de tijd.

De Ier Josh Moffett (Ford Fiesta R5) zal als eerste de baan opgaan in de Rally Rzeszow. Hij was 15de snelste in de kwalificatie en er restte hem vanavond niets anders dan de openingspositie. Alexey Lukyanuk, de trainingssnelste, koos voor de 7de positie.

De rally begint morgen om 10u50 met de proef van Grudna over 23 km.

(foto: fiaerc)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50