Home > #Hoofdnieuws > Di Grassi behaalt titel in Formule e

Di Grassi behaalt titel in Formule e

Niet Sébastien Buemi (Renault e.dams), de kampioen van vorig seizoen, maar wel Audi-rijder Lucas Di Grassi mag zich de nieuwe kampioen noemen in de Formula E. In de finaleraces in Montreal won de Braziliaan de eerste wedstrijd, waardoor hij zich in de tweede manche tevreden kon stellen met een zevende plek om de titel in de wacht te slepen. Ondertussen viel Buemi vooral op door andere rijders uit te kafferen tijdens en vooral na de race. Slachtoffers – al dan niet terecht – van dienst waren Antonio Felix da Costa, Robin Frijns en Daniel Abt. Buemi werd als klap op de vuurpijl gediskwalificeerd door een technische fout, terwijl de Toyota-rijder in het WK Uithouding op de elfde plek strandde in de tweede confrontatie, die gewonnen werd door Jean-Eric Vergne (Techeetah). Renault e.dams werd wel kampioen bij de teams. Het derde seizoen van de elektrische eenzitterformule wordt in december afgetrapt in Hong Kong.