Home > Circuit > Kumpen pakt zijn tiende!

Kumpen pakt zijn tiende!

Het allereerste NASCAR Whelen Euro Series-weekend op de Hockenheimring mag voor de troepen van PK Carsport een succes worden genoemd. Anthony Kumpen pakte opnieuw een zege en zowel Stienes Longin als Guillaume Dumarey toonden heel wat snelheid. Alleen werd dat niet altijd met een goed resultaat beloond.

De meeting op de Hockenheimring was de laatste ‘reguliere’ meeting, voor de halve finales in het Italiaanse Franciacorta en de finales in Zolder, in het najaar. De laatste kans dus om een goede uitgangspositie voor die beslissende fase van het seizoen aan te snijden.

Anthony Kumpen greep die kans met beide handen. In de eerste race moest hij nog tevreden zijn met de tweede plaats achter Borja Garcia, de tweede wedstrijd zette de Hasselaar helemaal naar zijn hand. “Ik had eigenlijk ook de eerste kunnen winnen”, stelde Kumpen met een fijn lachje. “Ik had Borja al een paar keer onder druk weten te zetten, en maakte me op om hem te passeren. Dan werd de wedstrijd echter voortijdig afgebroken, na een ongeval. Op zondag kon ik hetzelfde recept echter toepassen op Alon Day. Ik lag al snel tweede, zette hem onder druk, en kon hem halverwege passeren. Het waren geen eenvoudige races op de Hockenheimring, en inhalen was al zeker niet evident.”

“In het kampioenschap verkeer ik nu in een vergelijkbare situatie als vorig jaar”, stelt de regerende Europese kampioen. “Ik heb een kleine achterstand op de leider. Toen was dat Gabillon, nu Garcia. Maar de belangrijkste meetings komen nog, laat ons hopen dat de afloop van het seizoen ook identiek is aan die van vorig jaar.”

Stienes Longin blikte met gemengde gevoelens terug op zijn Duitse raceweekend. “Ik heb het eigenlijk een beetje verknald in de kwalificaties”, geeft de jonge Leuvenaar eerlijk toe. “Het gas bleef hangen, ik raakte wat gestresseerd, en raakte niet verder dan de elfde plek. In de eerste wedstrijd wist ik snel wat plaatsen te winnen en werd ik uiteindelijk als zevende en derde junior gerangschikt. Race twee liep al heel wat beter. Ik schoof snel door naar de zesde plek, en kon rondenlang met Borja Garcia vechten. Tot we samen wat naast de baan schoven en allebei werden voorbijgereden. Het werd uiteindelijk opnieuw een zevende plaats, als tweede junior dit keer.”

“De resultaten waren er dus niet helemaal”, besluit Longin. “Ik had liever een plaatsje of twee hoger geëindigd, maar toch ben ik tevreden met de stappen die ik hier heb gemaakt. Hockenheim is trouwens een prachtige omloop voor NASCAR, met genoeg plaats om faire duels uit te vechten.”

Guillaume Dumarey was na Hockenheim ook tevreden over zijn snelheid, maar niet over de gescoorde punten. “In de eerste race ging ik als tweede over de streep, maar kreeg ik achteraf een tijdstraf van 30 tellen wegens contact vroeg in de race. Ik wou één en ander goed maken in de tweede wedstrijd, schoof snel door naar plek twee, maar in de tweede bocht werd ik rondgetikt en geramd. Einde verhaal meteen. In de vier resterende races heb ik nu foutloze prestaties nodig om nog een degelijk resultaat in het kampioenschap te versieren.”

Justin Kunz finishte als zesde en veertiende op de Hockenheimring. Nu volgt een welverdiende vakantie voor de NASCAR Whelen Euro Series-rijders, de halve finale in Franciacorta wordt op 16 en 17 september gehouden.