Home > Circuit > Mercedes voorlopig vooraan in de kwalificaties, Kobayashi crasht

Mercedes voorlopig vooraan in de kwalificaties, Kobayashi crasht

In de eerste kwalificaties van de 24 Uur van Spa staat de #90 Mercedes AMG GT3 van Akka ASP (Meadows-Marciello-Mortara) voorlopig op de eerste plaats met 2’18.562. Daarna volgen respectievelijk de #2 Audi R8 LMS van Frédéric Vervisch met 2’18.675 van Audi Sport Team WRT en de #55 Ferrari 488 GT3 van Kaspersky Motorsport met 2’18.723. De tweede Belg is Maxime Soulet met de #8 Bentley Continental GT3 op de vijfde plaats.

De #97 Aston Martin Vantage V12 GT3 (Adam-Yoluc-Al Harthy-Hankey) was de enige Pro Am-wagen die de top 20 haalde met een tijd van 2’18.909. In de AM categorie is het weer Kessel Racing met hun #888 Ferrari 488 GT3 dat voorlopig de leiding heeft.

Op zes minuten van het einde crashte de #00 Mercedes-AMG GT3 van het Japanse Good Smile Racing & Team UKYO. De met mangatekeningen gedecoreerde wagen is zwaar beschadigd. Kobayashi verloor de controle over het stuur op een vreemde manier in de Raidillon. Het is voorlopig niet zeker of het team zaterdag zal kunnen starten.

Foto © SRO