Home > Circuit > Defourny sluit matig weekend af

Defourny sluit matig weekend af

Het werd absoluut niet het weekend van Max Defourny op de Red Bull Ring. Ook in de tweede race voor de Formule Renault 2.0 Eurocup moest onze “supermax” de bittere kelk tot de bodem ledigen. Terwijl Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing) aan het einder verdween, zakte Defourny verder weg in de rangschikking. Hij moest machteloos toekijken hoe eerst R-Ace teamgenoot Palmer, dan Aubry (Tech1) en dan Shwarzmann hem voorbijgingen. Hij zakte uiteindelijk naar de 7de plaats, en had geen verhaal om de tegenstand af te houden. Even leek hij respijt te gaan krijgen met een dubbele safetycar procedure in de tweede helft van de race. Fenestraz bleef oppermachtig, bij elke herstart liet hij moeiteloos achtervolger Palmer achter zich. Aubry vervolledigde het podium. Max Defourny kon zich nog even tonen bij positiegevechten maar tikte in de laatste paar bochten en viel terug naar de 8ste positie.

Het is nog even wachten op de definitieve puntentelling maar het lijkt dat Fenestraz, het schoonbroertje van WTCC ster Jose-Maria Lopez, volgende vrijdag zijn 18de verjaardag mag vieren met de koppositie in de tussenstand van het kampioenschap. Defourny kan uitkijken naar een F3 test, die hij zal afwerken in aanloop naar de 24u van Francorchamps, waar het Formule 3 circus te gast is.

(foto: renaultsport.com)

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy