Home > Circuit > Weer pole voor Sluys-Schouten in Supercar Challenge

Weer pole voor Sluys-Schouten in Supercar Challenge

Op Circuit Zolder zijn de kwalificaties van de Superprix Zolder 2017 voor de series van Dick Van Elk volledig afgerond. In de beide categorieën van de Supercar Challenge kennen we de resultaten, met onder meer een Belgische polepositie voor Ward Sluys, bijgestaan door Bas Schouten in de JR Motorsport BMW M4 Silhouette. Ook andere Belgen konden zich onderscheiden.

Al om 9 uur dienden de deelnemers aan de Supercar Challenge Hankook GT en toerwagens de piste op voor hun kwalificaties. Sluys-Schouten, de leiders in het kampioenschap, reden naar de polepositie, voor hun dichtste belager in het kampioenschap,  Roger Grouwels (Porsche Team RaceArt). Verder in de top 10 van Belgische zijde, John  De Wilde (Porsche) als 8ste en Ooms-van Engelen (Porsche) als tiende. In de SS1-klasse werd Rik Renmans 10de (BMW), twee plaatsen beter dan vader en zoon Vannerum (BMW). Voet-van den Broeck tot slot pakten in hun Peugeot de pole in de Sport-klasse.

In de GT en prototype challenge was de eerste startplaats voor Smiechowski-Dreyspring (Inter Europol Ligier LMP3), voor de Cock-Joosen (Deldiche Norma), de snelsten in de klasse CN. Wim Jeuris werd achtste (Radical).

De eerste races vinden deze namiddag plaats.