Home > Circuit > Porsche heerst in tweede vrije training WEC Nürburgring

Porsche heerst in tweede vrije training WEC Nürburgring

Porsche heeft voor de Duitse manche van het WEC op de Nürburgring een nieuwe aerodynamische kit gemonteerd en dat lijkt zijn vruchten af te werpen. Ook tijdens de tweede vrije training van de vierde WK-manche van het seizoen was Porsche in LMP1 sneller dan Toyota.

Brendon Hartley zette met de Porsche 919 Hybrid n°2 een chrono van 1’38’’663  neer en hij was zo bijna een seconde sneller dan de n°1 Porsche, waar André Lotterer de snelste man aan boord was. Anthony Davidson en Kamui Kobayashi zetten hun Toyota TS050 Hybrid op de plaatsen drie en vier. In LMP2 ging de snelste chrono naar de G-Drive Racing Oreca 07, voor n°13 Vaillante Rebellion. De beide Alpine A470 volgden als derde en vierde.

Frédéric Makowiecki bezorgde Porsche ook een eerste plek in GTE Pro, voor de Aston Martin, Ford GT en Ferrari.