Home > Circuit > Corten weer van de partij in Belcar

Corten weer van de partij in Belcar

Christoff Corten racet dit weekend in de Belcar Endurance met de prototype WOLF GB08 van het PK Carsport team. Corten vervangt niemand minder dan Anthony Kumpen.

“De dubbele agenda van Anthony Kumpen, die dit weekend Europese NASCAR en Belcar Endurance op zijn agenda heeft staan, maakt dat ik de kans krijg om zijn plaats in te nemen in de prototype WOLF GB08 van het PK Carsport team op Circuit Zolder”, legt Christoff Corten zijn aanwezigheid tijdens de derde manche van het Belcar Endurance Championship uit. “Bert Longin en Frank Beliën zijn mijn teamgenoten. Vorig jaar al kon ik tijdens de finale met hen racen en toen finishten we op het podium”, herinnert de man uit Binkom zich. Een en ander maakt dat Corten dus weer met zijn streekgenoot Bert Longin zal racen.

Longin zelf liet voor het weekend al verstaan dat er veel op het spel staat, tijdens deze derde manche van de Belcar Endurance: “Presteren we sterk, dan blijven we in de running voor de titel. Hebben we opnieuw een matig weekend, dan mogen we het vergeten. Snel is onze Wolf ondertussen wel, nu moet ook de betrouwbaarheid omhoog. Daarom is het een goede zaak dat er in Zolder het hele weekend lang een ingenieur van Wolf aanwezig zal zijn. Ik heb er een goed oog in.”

Corten zal dus een belangrijke rol spelen en is volledig klaar voor zijn weekend: “Ik kijk er echt naar uit en ik bereid me zo ook perfect voor op de komende 24 Uur van Zolder, die over enkele weken op het programma staat. Ik zal daar niet bij PK Carsport rijden, zij kennen hun rijdersbezetting immers al. Maar, ik zal opnieuw wel met een sterke bolide de start nemen, al geef ik nu nog geen verdere details.”