Home > #Hoofdnieuws > TCR Superprix Zolder: stemmen uit de paddock

TCR Superprix Zolder: stemmen uit de paddock

In de TCR Benelux begint men tijdens het weekend van 15 en 16 juli aan de tweede seizoenshelft. Na een pauze van zes weken komt men op hetzelfde circuit waar de eerste helft werd afgesloten het terrein op. Na Zolder dit weekend volgen nog races in Mettet en Assen.

Bij de vorige passage in Zolder wist de SEAT Leon in de kleuren van het RACB National Team drie keer op vijf races op het podium te finishen. De volgende meeting van de TCR Benelux wordt dit weekend ook op het Limburgse tracé afgewerkt en Sam Dejonghe en Denis Dupont hopen hun collectie bekers te kunnen uitbreiden.

Sam Dejonghe:
“Na een lastig seizoensbegin leverde het Zolderse weekend van begin juni een mooie beloning op voor het werk dat het team van WRT de afgelopen weken leverde. Samen met Denis wisten we te tonen dat onze wagen best performant is. We willen dat dit weekend opnieuw bewijzen.”

Denis Dupont:
“We hebben er alle vertrouwen in. Bij de vorige meeting kreeg onze SEAT Leon enkele mooie verbeteringen op het vlak van de afstellingen. De volgende dagen zou ze nog beter voor de dag moeten komen, dankzij wat gewichtsverlies en een nieuwe balance of performance. We staan helemaal klaar om de concurrentie het vuur aan de schenen te leggen. We willen op ons elan doorgaan en opnieuw om de ereplaatsen strijden. Waarom niet al onmiddellijk op zaterdag, tijdens de Long Race? Maar ook in de sprints heeft onze SEAT Leon al getoond dat er rekening mee moet worden gehouden. Dat willen we op zondag nog eens in de verf zetten.”

De Zolder Superprix wordt voor Maxime Potty en Mathieu Detry een nieuwe start. De nieuwe Balance de Performances (BoP) zou de kaarten wat moeten herverdelen en tijdens de rustperiode heeft de trainer ook wat nieuwe richtlijnen meegegeven.

Maxime Potty:
“De tactiek is duidelijk: aanvallen. We hebben tijdens de afgelopen zes weken hard gewerkt om te verbeteren waar we kunnen. De gegevens van de races in Zolder begin juni werden danig geanalyseerd en Mathieu en ik hebben elkaar regelmatig ontmoet. We zijn allebei heel gemotiveerd! Tijdens de eerste drie raceweekends hebben we niet zoveel gescoord als we hadden gewild, maar het kampioenschap is ver van afgelopen. We mikken op een podium… en zo dikwijls mogelijk op het hoogste trapje.”

Mathieu Detry
“Met mijn ritme zit het wel snor, zowel tijdens de kwalificaties als tijdens de race. Samen met Maxime hebben we toch twee van de drie pole posities veroverd. Maar ik miste te veel mijn starts, waarna ik vast kwam te zitten in het peloton. Samen met Team WRT hebben we daaraan gewerkt. Maandag kon ik aan de ateliers in Baudour heel wat proefstarts afwerken. De sfeer binnen het team is fantastisch. Op menselijk vlak loopt alles perfect en ik kan jullie wel vertellen dat we vastbesloten zijn om races te winnen en de kloof in het kampioenschap te dichten! Elk teamlid geeft zich helemaal en we willen die jongens met overwinningen en podiumplaatsen bedanken voor hun inzet.”

Meindert van Buuren maakt komend weekend zijn rentree in TCR Benelux. Op Circuit Zolder neemt Van Buuren de plaats van Paul Sieljes in de Audi RS 3 LMS TCR van Bas Koeten Racing over. Sieljes is verhinderd omdat hij organisator is van het grootse Formula Student evenement op TT-Circuit Assen dat samenvalt met de Zolder Superprix.

Van Buuren:
“De Audi is in technisch opzicht gelijk aan de SEAT Leon TCR waarin ik vorig jaar reed, behalve dat alle auto’s dit jaar over 350 PK beschikken. Ik zal mijn race-ervaring komend weekend delen met de jonge Audi coureurs van Bas Koeten Racing. Ter voorbereiding heb ik op dezelfde simulator getest als de KNAF Talent First rijders.”

Bas Koeten:
We zijn blij om Meindert van Buuren aan te kondigen. We hebben vorig jaar al gezien dat hij snel is met de voorwielaangedreven TCR auto’s. Meindert zal met Willem Meyer op de #56 Audi RS 3 rijden. Twee weken geleden hebben we op Circuit Zolder getest met beide Audi’s en op die dag hebben we serieuze progressie geboekt, zowel op het vlak van rijders als auto’s. Ook is de Balance of Performance aangepast waardoor onze auto’s 20 kg lichter zijn dan vorige keer op Circuit Zolder.”
Foto’s : Belgian VW Club / Jacques Letihon/racb

Kampioenschap:

Overall : 1. Benjamin Lessennes 235 ; 2. Guillaume Mondron 214; 3. Tom Coronel 195; 4. Aurelien Comte, Kevin Abbring 157; 5. Maxime Potty, Mathieu Detry 147; 6. Stefano Comini 134 ; 7. Giacomo Altoè 122 ; 8. Edouard Mondron 124 ; 9. Sam Dejonghe-Denis Dupont, 106; 9. Sheldon van der Linde 105; 10. Mika Morien, Stan van Oord 82; 11. Jaap van Lagen, Simon Reicher 67; 12. Willem Meyer, Paul Sieljes 66; etc.

Car: 1. Honda Civic 224; 2. Audi RS3 LMS 208; 3. VW Golf 156; 4. SEAT Leon 156; 5. Peugeot 308, 146; etc.

Junior: 1. Benjamin Lessennes, 157; 2. Maxime Potty, Giacomo Altoè 90; 4. Mathieu Detry 87; 5. Sheldon van der Linde 55; 6. Mika Morien 54; 7. Willem Meyer 46; 8. Stan Van Oord 44; etc.

Team: 1. Delahaye Racing Team 62; 2. Boutsen Ginion Racing 49 ; 3. DG Sport 43 ; 4. Team WRT 38; 5. Bas Koeten Racing 28; 6. Comtoyou Racing, Certainty Racing 15; 8. Ferry Monster Autosport 12 ; 9. Milo Racing 6 ; 10. DG Sport Compétition Opel Team Belgium 4

 

You may also like
In een notendop: (W)TCR
TCR500: voor diverse klassen toerwagens
TCR Europe: met start in Spa!
TCR Europe: Gilles Magnus enige vertegenwoordiger van RNT