Home > #Hoofdnieuws > Belgen op jacht naar punten in Europese Nascar in Venray

Belgen op jacht naar punten in Europese Nascar in Venray

Op honderd noordelijk van het Limburgse Zolder, meer bepaald op de Venray Raceway wordt dit weekend de derde manche van de NASCAR Whelen Euro Series 2017 afgewerkt. De Belgen gaan op zoek naar sterke prestaties.

Anthony Kumpen, vijfde in de tussenstand van de NASCAR Whelen Euro Series 2017, wil de kloof met leider Garcia in ieder geval gevoelig kleiner maken. “Venray is het enige oval van het seizoen”, weet de regerende NWES-kampioen. “Het is een circuit dat me wel ligt, want ik wist hier al een paar keer te winnen. Een perfect weekend heb ik hier echter nog niet gehad, want in één van de twee races liep er altijd wel wat mis. Ik hoop maar dat de pechduivel die ons sinds begin dit seizoen achtervolgt op vakantie is vertrokken, zodat ik eens stevig kan scoren. Mijn achterstand op Garcia is allesbehalve onoverbrugbaar, maar ik wil toch een zo goed mogelijke uitgangspositie voor we aan de beslissende wedstrijden beginnen.”

Ook Stienes Longin kijkt ontzettend uit naar het Nederlandse raceweekend. “Ik zou er liefst vandaag al aan beginnen”, lacht hij. “Ik wil dan ook sterk presteren in Venray. Een podiumplaats in één van de twee wedstrijden zou heel mooi zijn, maar dat wordt niet makkelijk, dat besef ik. Om in de races uit de problemen te blijven start je best vooraan. De kwalificaties worden dus mijn eerste doel. Daarna wil ik prestaties neerzetten die mijn rotweekend van Brands Hatch doen vergeten. Ik wil zondag echt met een tevreden gevoel terug naar huis kunnen.”

Tussen de wedstrijden in de IMSA door, zien we ook Marc Goossens aan het werk en ook hij wil vooraan eindigen.

In Elite 2 wil Guillaume Dumarey ook goed voor de dag komen. Eerstgenoemde staat na zijn uitstekende prestaties in Brands Hatch op een vierde plaats in de tussenstand, op slechts één punt van het virtuele podium. Het is zijn eerste race op een oval, maar Dumarey koestert toch podiumambities. Jerry De Weerdt start er uiteraard ook en de Antwerpenaar wil zijn leercurve verder zetten.