Home > Circuit > 25 Hours Funcup starten met parade in Stavelot

25 Hours Funcup starten met parade in Stavelot

De traditie wil dat de aftrap van de 25 Hours VW Fun Cup gegeven wordt in Stavelot, aan de Abdij, tijdens de Parade. En deze 20ste editie vormt geen uitzondering op de regel! Donderdag verlaten de deelnemers de paddock om 18.00u en trekken ze richting het hart van de stad van de Blancs-moussis. Ongeveer drie uur lang worden de wagens onder de loep genomen door de controleurs van RACB Sport, de Belgische autosportfederatie.

Op hetzelfde moment kunnen de rijders op de kasseien van het stadscentrum een praatje slaan met het publiek of het onderwerp vormen van een interview met de speakers, Vincent Franssen en Antoni Coppi. We vermelden ook dat Stavelot van de gelegenheid zal gebruikmaken om Jacky Ickx te kronen tot een van zijn Ereburgers. Jaar na jaar kent de parade meer succes bij het publiek, en meer dan ooit begint de 25 Hours VW Fun Cup op donderdagavond in Stavelot!

Vrijdag warmen de officiële oefensessies van de verschillende aanwezige kampioenschappen het circuit op. De Lotus Cup Europe, de British GT, het BRDC British F3 Championship en natuurlijk ook de VW Fun Cup zullen zich voor het eerst wagen aan de beklimming van de Raidillon. De eerste kwalificatiesessie van de twintigste 25 Hours VW Fun Cup is bovendien het moment om een blik te werpen… naar de hemel! Om 11.30u zorgen de Red Devils, de Belgische acrobatische luchtmacht, voor een spektakel waarvan alleen zij het geheim kennen.

Zaterdag stijgt de temperatuur stap voor stap, met eerst de wedstrijden van de andere competities vanaf 9.20u, maar ook alle animaties – helemaal gratis voor iedereen! – in de paddock. De VW Village (10-19u op zaterdag en 10-18u op zondag) ontvangt zowel volwassenen als kinderen, die de tijd van hun leven zullen hebben in het springkasteel, de Kids Corner en de schminkhoek. De jongleurs en andere straatartiesten, de VW-shop of de tentoonstellingen van auto’s van het gamma mogen uiteraard niet vergeten worden.

De Fun Ride is een uitdaging voor de meest roekelozen, maar ook het zicht uit de Sky Watch, aan de binnenkant van de bocht van La Source, belooft heel exclusief te worden. De shows van acrobaten Emma & Loran, een koorddanser en Kenny Beleay, negenvoudig Wereldkampioen trial, zullen de toeschouwers eveneens onvergetelijke herinneringen bezorgen.
Naast een vrolijke foto met de mascotte van VW, kunnen die toeschouwers instappen in een kleine trein die eenmaal per uur rond het circuit zal rijden, terwijl een andere trein de paddock zal doorkruisen. Het is ook in de paddock dat de 25 Hours voor radiogestuurde Kevers zal plaatsvinden. Een gegarandeerd succes bij kleine en grote kinderen, die we allemaal wel ergens gebleven zijn.
Voor de start vormen de Parade van de VW Oldtimers en daarna de Anniversary Lap van Jacky Ickx, die een ronde van het circuit zal afleggen aan het stuur van de VW Fun Cup met startnummer X, de onvergetelijke momenten. En om 16 uur neemt het peloton van bijna 120 VW Fun Cup de start voor een race over 25 uur die bijzonder spannend belooft te worden.

De 25 Hours VW Fun Cup kunnen overal ter wereld (of op het circuit…) gevolgd worden met een computer, tablet of smartphone dankzij de Livestream die uiteraard de wedstrijd zal tonen, maar ook waarom de 25 Hours VW Fun Cup een apart evenement zijn. Dankzij de beelden van Kronos TV en CMG Production en het commentaar van specialisten (Vincent Franssen, Thomas Bastin, Antoni Coppi, Manu Yvens, Guillaume Alvarez, Guy Geurts en Kees Koning) kan men reportages, interviews, een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en het klassement op de voet volgen. Vanaf zaterdag 9.00u kunt u de race en alles ernaast beleven dankzij de Livestream. En we beloven u om ook een blik te werpen achter de schermen… De link naar de Livestream vindt u op de website www.vwfuncup.eu.

U heeft het begrepen: dit weekend moet u in Francorchamps zijn om de 20ste editie van de 25 Hours VW Fun Cup te vieren!

You may also like
25 Hours Fun Cup: door de lens van Roel Ramaekers
VW Fun Cup: Belgium Back On Track
E-circuit: een spectaculair format voor de VW e-Fun Cup
VW Fun Cup: de VW Fun Cup powered by Hankook ziet mogelijkheden vanaf 8 juni