Home > Rally > Divers > GTC Rally met M-Cup

GTC Rally met M-Cup

De GTC wordt verreden op zaterdag 8 en zondag 9 juli en gaat van start zaterdagavond om 18u. De finish is zondag al om 15u voorzien. Nieuw deze editie is dat de GTC voor de eerste keer richting België trekt want zondag opent de tweede wedstrijddag met een nieuwe klassementsproef in Nieuwmoer (Kalmthout), deels op de terreinen van DBT Bulkvervoer. Voor het overige staan de klassiekers weer op het programma, met zaterdagavond de fameuze “Nacht” in Achtmaal, met 3 keer de befaamde proef “De Hel XL”, goed voor bijna 20 km op snelheid in het donker. Een proef die in het verleden meermaals beslissend was. Op zondag staan een aantal showproeven op het programma, waaronder twee passages op de korte rondkoers op het terrein van PSC Den Goubergh, waar ook dit jaar het hoofdkwartier van de wedstrijd weer gevestigd is.

Wat de deelnemers betreft, oogt het startveld interessant. Jasper van den Heuvel komt als leider in het Nederlands kampioenschap naar Roosendaal, maar de Mitsubishi-rijder mag zich verwachten aan flink weerwerk van enkele R5-rijders. Hermen Kobus heeft in Ieper getoond dat hij klaar is voor de afspraak in Brabant met zijn Skoda Fabia R5, maar vooral Bob de Jong uit Essen wil een gooi doen naar de overwinning met zijn DS3 R5. Ander R5-rijders zijn Henk Vossen en de Zweed Joakim Grahn, beiden met een Ford Fiesta R5.

Ronald Leemans wil met zijn Mitsubishi weer een gooi doen naar een podiumplaats, net zoals vorig jaar. Maar ook de Deen Steen Andersen, Martin van Iersel en Erwin Klippel starten met een snelle Mitsubishi. Bij de voortrekkers is Roald Leemans een van de kanshebbers met zijn Citroën DS 3 R3T, maar hij krijgt weerwerk van Joachim Wagemans. De 22-jarige piloot uit Kapellen start met de Peugeot 208 R2 waarmee hij vorig weekend nog schitterde in Ieper.

Verder zijn er een reeks snelle BMW’s, waaronder de M3 E30 van Mats Van den Brandt. Een mooie referentie voor de deelnemers aan de M Cup, aangevoerd door Franky Boulat, de titelverdediger, en Kurt Braeckevelt met een prachtige BMW 1M. Wim Muilwijk zal de zege in eigen huis trachten te houden, terwijl Bert Truyens de proeven van de GTC zal ontdekken.

Naast de GTC Rally, staat ook de Jumbo Short Rally op het programma op zaterdag. De Historic-wagens zijn eveneens van de partij.

(bron: gtcrally.eu)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50