Home > #Hoofdnieuws > Neuville wint in Polen zijn derde van het seizoen!

Neuville wint in Polen zijn derde van het seizoen!

Thierry Neuville heeft de Rally van Polen gewonnen, de achtste manche van het lopende wereldkampioenschap. Met die zege zet Neuville een onwaarschijnlijk sterke reeks verder, van zes wedstrijden waarin hij driemaal won en nog eens driemaal op het podium stond. Neuville nadert dankzij een foutloze wedstrijd in Polen tot op 11 punten van Sébastien Ogier, die in Polen in extremis derde werd.  Met nog 150 punten te verdienen, is nog alles mogelijk.

De opgave van de Est Ott Tänak in zijn Ford Fiesta, maakte de weg voor Neuvile en Gilsoul vrij. Het Belgische duo in de Hyundai i20 WRC bleef sterk rijden, al is de vijfde plek in de Powerstage, achter Latvala en Ogier, maar ook Mikkelsen en Lefebvre, misschien het enige minuscule minpuntje. 1,5 seconde sneller in die Powerstage en Neuville had nog eens 4 punten extra teruggenomen op Ogier. Maar goed, een vijfde zege uit zijn carrière, een derde dit seizoen; wat Neuville dit seizoen sinds de Monte Carlo en Zweden laat zien, is van een bijzonder hoog niveau.

Met de opgave van Tänak en de magere score van Latvala, die enkel de 5 punten van de Powerstage pakte, is het WK nu echt een duel Ogier-Neuville. In Polen werd Ogier derde, maar wel op 2 minuten 20 van Neuville! De Franse viervoudige wereldkampioen houdt nog 11 punten bonus over op de Belg.

Tussen de beide WK-pretendenten in, bezorgde Haydon Paddon Hyundai een dubbel in deze Rally van Polen.Hyundai komt zo ook stilaan in het zicht van Ford, dat nog steeds leidt in het WK.

Noteren we nog de vierde plek van Dani Sordo (Hyundai) en de verdienstelijke vijfde stek van de Fransman Stéphane Levebvre (Citroën) en de knappe zesde plaats van de piepjonge Fin Teemu Suninen (Ford). Pontus Tidemand won de WRC2 in Polen, terwijl Renaud Jamoul als co van Quentin Gilbert, derde werd!

Het WK herneemt tijdens het laatste weekend van juli in Finland.