Home > #Hoofdnieuws > Neuville en Tanak dobbelen om de leiding

Neuville en Tanak dobbelen om de leiding

De tweede volledige dag van de rally van Polen kent een wat chaotisch verloop, niet in het minst vanwege de regen en de bij momenten slecht geplaatste toeschouwers. Het tijdschema ligt overhoop en mogelijk worden ook niet alle proeven verreden. Vooraan nam Ott Tanak in zijn Ford Fiesta de leiding over van Thierry Neuville, maar ondertussen schreef Thierry Krukland en Baronowo op zijn naam en heeft hij opnieuw 3 seconden voorsprong. Het is nu afwachten wat Tanak nog in petto heeft in de lange, open en supersnelle proeven.

De snelste tijden waren deze ochtend voor Haydon Paddon (Hyundai), Jari-Matti Latvala (Toyota) en Ott Tanak (Ford). Paddon is overigens, net als Dani Sordo (Hyundai), voorbij Sébastien Ogier gegaan. Deze collectief sterke prestatie van de Hyundai-crew kan mogelijk een rol spelen in het verloop van het WK. In de tussenstand leidt Tanak, voor Neuville en Latvala (+9,4 seconden), en de winnaar in Polen lijkt uit dit trio te komen.
Deze namiddag staan nog 3 proeven en de superspecial op het menu
You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50