Home > #Hoofdnieuws > Soulet wint met Bentley in Paul Ricard

Soulet wint met Bentley in Paul Ricard

Na drie seizoenen in de woestijn heeft het team Bentley eindelijk nog eens een zege in de Blancpain Endurance behaald. Soulet-Abril-Soucek wonnen een bewogen 1000 Km van Paul Ricard, met een kleine halve minuut bonus op de SMP Ferrari van Rigon-Molina-Shaytar. De derde plek van de WRT Audi van Rast-Müller-Garcia, moet een enorme opsteker zijn voor het Belgische Audi-team. Soulet en co leiden nu ook in de Endurance Cup, alvorens de troepen richting de Ardennen trekken voor de Total 24 Hours of Spa, einde juli.

Achter het toptrio volgden een Mercedes, de #88 van AKKA ASP en de #29 Nissan, wat dus betekent dat er vijf verschillende merken in de top-5 finishten. Achter de top 5 volgde Audi behoorlijk sterk, met de plaatsen 6 tot en met 9, waaronder de 8ste stek voor Fred Vervisch in de #2 WRT Audi.

Vermelden we nog de zege van Barwell Lamborghini in Pro/Am, met een vierde plek voor Louis Machiels, Niek Hommerson en Andrea Bertolini in die klasse en de mooie zege van onder meer onze landgenoot Stef Van Campenhout in een BMW M6 in de Am-klasse.

Dries Vanthoor (Audi) gaf op na een aanrijding, terwijl ook Maxime Martin, die een tijd lang leidde, ook vroegtijdig aan de kant moest.