Home > #Hoofdnieuws > Porsche met enorme voorsprong uit nacht

Porsche met enorme voorsprong uit nacht

In Le Mans is de ochtend aangebroken en na het wegvallen van de drie Toyota TS050 Hybrid vooraan, met hybride problemen voor de #7 en de #8 en een ongeval voor de #9. Bij het ochtendgloren leidt de #1 Porsche van Lotterer-Tandy-Jani nu met meer dan een comfortabele dertien ronden bonus op de eerste achtervolgers.

Op de tweede plek ligt de Jackie Chan Oreca 07 van de Nederlander Ho Ping Tun, Oliver Jarvis en Thierry Laurent, tevens leider in LMP2. Zij worden in dezelfde ronde op de hielen gezeten door de Vaillante Rbellion van Piquet-Hansson-Beche en Prost-Senna-Canal. Noteren we wel de enorme remonte van de #2 Porsche van Bernhard-BamberHartley, die mogelijk de LMP2-bolides nog van de tweede plek kan verdringen.

In GTE leidt Porsche (Mako-Lietz-Pilet) ook, maar het verschil met de achtervolgende Corvette, Ford, Aston en Ferrari bedraagt amper anderhalve minuut. In GTE Am tot slot ligt Dries Vanthoor stevig op kop in de JMW Ferrari 488.

De race eindigt om 15u00