Home > #Hoofdnieuws > Ayhancan Güven grote winnaar Porsche Cup Benelux

Ayhancan Güven grote winnaar Porsche Cup Benelux

Ayhancan Güven is de grote winnaar geworden van de wedstrijd van de Porsche GT3 Cup Benelux op Le Mans. De jonge Turk van het Duitse Toksport WRT overklaste de andere deelnemers van de Porsche Benelux Cup en meteen is ook duidelijk wie de Junior van het Benelux kampioenschap dient te worden. De leider in het kampioenschap, Xavier Maassen, gaf op na een startincident en Pierre Piron (Mediacom) won de wedstrijd in de gentlemen klasse.

Vierde algemeen, tweede in de Franse Carrera Cup en winnaar in de Benelux, ziehier het resultaat van de 19-jarige Porsche-rijder uit Istanbul, die uit de karting komt. De Brit Dan Cammish won de race, voor routinier Dino Zamparelli en Alessio Rovera, de winnaar van de Franse Carrera Cup. Ayhancan Güven vocht heel de race met dat trio en sloot knap als vierde af, op amper 1,6 seconden. Ter illustratie, Yannick Hoogaars werd tweede Benelux-rijder, op 38 seconden van Güven, Pirron derde en winnaar in de B-klasse op 44 seconden.

In de aanloop naar de race in Le Mans stelde de organisatie van de Porsche Cup Benelux vier jongeren voor die mogelijk Porsche Junior kunnen worden en onder hen dus de jonge Güven. Wel bij deze, de keuze is gemaakt…

Vermelden we nog de vierde plaats van Derdaele, voor Van Hover. Menno van de Grijspaarde en Cenk Ceyisakar werden tweede en derde in de B-categorie.