Home > #Hoofdnieuws > Rustige start kwalificaties Le Mans, Toyota en Aston vooraan

Rustige start kwalificaties Le Mans, Toyota en Aston vooraan

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De eerste kwalificatiesessie voor de 85ste editie van de 24 Uur van Le Mans verliep op enkele kleine incidenten na vlekkeloos. Vooraan was Kamui Kobayashi met zijn Toyota de snelste van het pak in een degelijke 3.18.793, maar we zijn wel nog even verwijderd van de voorspelde 3.16. In GTE geeft Aston Martin voorlopig de toon aan, terwijl onze beide landgenoten midden het pak in GTE Am zitten.

Foto’s: Evers Media

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/06/ASW-_L3F0176.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Morgen tussen 19u00 en middernacht worden de kwalificaties verder gezet en gezien de temperaturen iets lager zouden moeten zijn dan de stevige +30°, zouden de tijden morgen nog sneller kunnen zijn. Het enige echte slachtoffer van deze eerste kwalificatiesessie was de #27 SMP Dallara van de volledig Russische bemanning Aleshin-Sirotkin-Shaytar. Hun bolide vatte vuur en raakte behoorlijk beschadigd. De rijder kon tijdig zijn bolide verlaten.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]