Home > #Hoofdnieuws > Ook De Cecco met R5 in Ieper

Ook De Cecco met R5 in Ieper

De Ypres Rally, traditioneel de grootste rally van ons land, stond initieel niet op de kalender van Cédric De Cecco en Jérôme Humblet. Het evenement in de Westhoek, tijdens het laatste weekend van juni, is echter in laatste instantie toch opgenomen in het programma van de Luikenaars in de Peugeot 208 T16 R5…

“En dat noemt men dan geweldig nieuws”, weet een meer dan enthousiaste Cédric De Cecco. “Starten in Ieper, dat hebben we te danken aan onze preparateur Pevatec, die ons in contact bracht met een partner die deze deelname mogelijk heeft gemaakt. Naast onze traditionele sponsors, waaronder de Groep Schyns, die met plezier zijn collega’s in Vlaanderen zal ontmoeten, ontvangen we dus ook CRLS Tegelcenter, een specialist in vloerbekleding. En wij willen onze partners dan ook op een schitterende rally trakteren!”

De Ypres Rally staat niet langer op de kalender van het Europese Kampioenschap ERC, maar wel op die van de nieuwe Tour European Rally. En die rally in het uiterste westen van ons land geniet nog steeds dezelfde populariteit als tevoren. Zo starten er ongeveer 40…. bolides uit de klasse R5, waaronder de Peugeot 208 T16 R5 van Cédric De Cecco en Jérôme Humblet, die dus ook naar Ieper mogen afzakken. “Deze rally is oorlog…” , gaat de Luikenaar verder. “Starten in dezelfde wedstrijd als Thierry Neuville, Bryan Bouffier of Giandomenico Basso, om nog maar enkele van de toppers op te noemen, is een eer. Samen met Jérôme, had ik niet meer durven hopen op een dergelijke verrassing voor het seizoen 2017…”

Meteen kunnen we ook opmerken dat de wedstrijd één van hoog niveau zal worden en dat een topresultaat neerzetten, zeker niet vanzelfsprekend zal zijn. Het parcours is uniek, met zijn typische bochten en… valstrikken. “We komen zeker niet om er meteen vol in te vliegen, ik denk dat we eerder afwachtend van start zullen gaan”, aldus Cédric. “We hebben geen idee, waar we ons in zo’n veld gaan bevinden, en dus gaan we eens kijken wat er rond ons gebeurt, om vervolgens te beslissen of we het ritme de hoogte in gaan jagen om ons klassement te verbeteren. Er zullen brokken vallen, dat is zeker. Het eerste doel is om alles heel te houden en dus op te klimmen in de rangschikking.”

Voor Cédric De Cecco is deze deelname in de Westhoek ook een enorme gelegenheid om het potentieel van de DMACK banden te tonen, de banden die we onder de Peugeot 208 T16 R5 vinden en die uit de ateliers van Pevatec komen. “Onze aanwezigheid in Ieper is nog belangrijker omdat de concurrentie zeer intens zal zijn. Er zullen nog teams met DMACK rijden”, gaat De Cecco verder. “Het is het bewijs van het professionalisme van de fabrikant en dus zullen de resultaten zeker volgen.”

In Ieper rijden Cédric De Cecco en zijn corijder Jérôme Humblet in de kleuren van CRLS Tegelcenter, de Groep Schyns, maar ook van Peugeot, Roof Isolation, René Claeys, AMV Engineering, Artec Piscines, NPR Technic, Nutri-Shop, Industrie-Maintenance, ECM, Defraine Manutention, TSN, Hofman et Infi-Nath, en uiteraard DMACK. Actie!