Home > Rally > Divers > GTC Rally te gast in Kalmthout

GTC Rally te gast in Kalmthout

 

Voor de eerste keer sinds het ontstaan van de “Nacht van Achtmaal” in 1987, trekt de Brabantse toprally de grens over. Op zondag 9 juli zal de tweede dag van de GTC Rally openen met een nieuwe klassementsproef in Nieuwmoer, vlak over de grens bij Achtmaal. De GTC Rally zet daarmee een belangrijke stap richting België.

Al jaren werkt de organisatie van de GTC Rally achter de schermen om de wedstrijd uit te breiden naar België. Daar zijn verschillende redenen voor. “Onze wedstrijd wordt in Zuid-West Brabant verreden net tegen de grens met België. Verder uitbreiden naar het noorden is moeilijk, want Roosendaal en Etten-Leur en Breda zijn dicht bevolkt. Naar het zuiden, in België, zijn er meer mogelijkheden om mooie klassementsproeven uit te stippelen. Bovendien is rally in België erg populair en willen we meer toeschouwers en deelnemers uit België aantrekken,” vertelt John Elst, voorzitter van de Stichting Autosport Zuid-West Brabant.

Na een toevallige ontmoeting met ondernemer Herman Delcroix, zaakvoerder van DBT Bulkvervoer in Nieuwmoer, kwam het Belgische project in een stroomversnelling. Uiteindelijk zette de burgemeester van Kalmthout, Luc Jacobs, vorige week het licht op groen voor een klassementsproef van 8 km in Nieuwmoer, met een showgedeelte op de terreinen van DBT Bulkvervoer. “Toen de organisatie ons contacteerde, waren we meteen onder de indruk van de professionaliteit van de organisatie,” aldus burgemeester Jacobs. “De club presenteerde meteen een compleet veiligheidsplan voor de klassementsproef, waardoor wij meteen beseften dat de organisatie met kennis van zaken handelde. Verder bleken de omwonenden positief te reageren, zodat er duidelijk een draagvlak voor de rally was in Nieuwmoer. En het is een prachtig grensoverschrijdend project. Dat zijn de redenen waarom we ingestemd hebben. We kijken uit naar dit topevenement op ons grondgebied,”verklaarde de burgemeester.

De rallyrijders reageerden alvast enthousiast. Joachim Wagemans uit Kapellen, komt na de Ypres Rally zeker naar de GTC Rally. “Die paar kilometer zullen zeker het verschil maken. Als ik mijn vrienden vraag om naar de “Nacht van Achtmaal” te komen, dan is het toch een Nederlandse wedstrijd. Het is gewoon een ander gegeven als ik hen vraag om naar Nieuwmoer te komen. Ik ben ervan overtuigd dat dit het begin kan zijn van een mooi verhaal in onze regio. Zelf tracht ik met een R5 aan de start te komen. We zijn volop aan het onderhandelen…”

Franky Boulat uit Geel maakte vorig jaar kennis met de GTC Rally met zijn BMW M3: “De uitdaging van de GTC Rally was groter dan ik gedacht had, want er wordt tot laat in de nacht gereden. Daardoor was het fysiek een erg zware wedstrijd. De proeven zijn erg mooi en het is heel belangrijk voor onze sport dat er een mooie rally bij komt in de Provincie Antwerpen.”

De GTC Rally is immers, samen met de Short Rally van Kasterlee, de enige rally in de provincie Antwerpen, ooit de thuisbasis van Gilbert Staepelaere, de rallyrijder met de meeste Belgische titels op zijn palmares.

Afspraak op 8 en 9 juli in de GTC Rally !

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50