Home > Circuit > Isle of Man TT maakt zich op voor Senior race

Isle of Man TT maakt zich op voor Senior race

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Vandaag gaat normaal gezien het sluitstuk van de motorraces op de Isle of Man van start: de Senior race.

Ian Hutchinson heeft de grootste kansen om koning van deze TT te worden. Hij schreef al de eerste treffens in Superstock en Superbike op zijn naam, terwijl Michael Dunlop de Supersport race won. Maar het is een zwarte editie van de TT. Drie rijders betaalden de race al met hun leven, de schijnbaar onvermijdelijke tol die dient te worden betaald voor roem op het eiland Manx.

De 33-jarige Alan Bonner stierf na een crash in de kwalificaties voor de Senior race. Hij komt op de lijst te staan met de 48-jarige Davey Lambert, die zondag crashte in de derde ronde van de Superbike race en gisteren bezweek aan zijn verwondingen, en de jonge Nederlander Yockem van den Hock. Voor de 28-jarige man kon gisterennamiddag geen hulp meer baten na een crash tijdens de Superstock race. Er is ook één bezoeker van de races omgekomen toen die vorig weekend een ongeval had met zijn motor. De wegen van het racecircuit zijn openbare weg en worden na de wedstrijden telkens weer opengesteld. Dat leidt niet zelden tot ongelukken.

Vandaag, vrijdag 9 juni, staan er nog de “Zero TT” op het programma, dat is een race met elektrische motoren, dan de zijspannen en omstreeks 15u30 de hoofdrace. Heel de week al worden de wedstrijden geplaagd door regenbuien en storm, en ook vandaag wordt er gestart met één uur vertraging om de baan te laten opdrogen na een nacht vol regen.

Laten we hopen op een mooie finale. De TT races zijn een overblijfsel uit een ander tijdperk. De races zijn spectaculair als geen ander, het decor adembenemend, de sfeer is ongeëvenaard maar de prijs die wordt betaald voor fouten of technische mankementen is dikwijls de ultieme prijs. Hopen maar dat het vanmiddag niet zover hoeft te komen!

(foto: Ian Hutchinson aan Sully Bridge / iomtt.com)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Moto: geen Isle of Man TT in 2021
Isle of Man TT: Dean Harrison ondanks Hickman…
Isle of Man TT: vandaag is D-Day
Isle of Man: eerste week editie 2019 zit erop