Home > #Hoofdnieuws > Boonen in 24 Hours of Zolder?

Boonen in 24 Hours of Zolder?

Gisteren behaalde Tom Boonen zonder veel problemen zijn racelicentie. Uiteraard was dat in het vooruitzicht van de 25 Hours VW Fun cup.In het Laatste Nieuws van vandaag wordt duidelijk dat Boonen echter zijn plannen ook al kent voor de periode na de wedstrijd met de snelle Kevers…

We lezen vandaag in die krant:

….Op de vraag wat hij daarna wil doen, antwoordde Boonen in de persconferentie dat hij het nog niet wist en dat hij zich eerst wil concentreren op zijn opdracht tijdens de 25 Uur VW Fun Cup. Geen onlogisch antwoord gezien de aanwezigheid van meer dan één PR-persoon van het merk VW. Even later klonk het evenwel wat anders: “Ik kijk er echt wel naar uit om een race zoals de 24 Hours of Zolder te rijden”, vertelt Boonen. “Alleen weet ik nog niet goed met welke wagen. Enerzijds zou bijvoorbeeld een BMW M235i me wel aanspreken, een krachtige auto, toch wel 15 à 20 seconden per ronde sneller dan de VW Fun Cup, maar ik voel me zelfs nu al op mijn gemak in de Prototype Norma die ik gekocht heb. Die auto, te vergelijken met de auto van Kumpen in Belcar, rijdt echt fijn, is nog sneller en vormt een enorme uitdaging. Maar je mag ook niet te snel willen gaan, autosport moet je leren. Maar ik wil meer racen, dat staat vast.” ….

Foto: © Joost Custers