Home > Circuit > In een notendop: MotoGP qualif in Mugello

In een notendop: MotoGP qualif in Mugello

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/06/25-maverick-vinales-esp05437_gpmugello_motogp_action_0_0.small_.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

  • De kwalificatie voor de Italiaanse Moto Grand Prix op Mugello zag een pole positie voor de Spanjaard Maverick Vinales op Yamaha. Hij was sneller dan publiekslieveling Valentino Rossi (Yamaha) en Andrea Dovizioso (Ducati)
  • In Moto2 ging de pole naar Franco Morbidelli (Kalex). Onze landgenoot Xavier Simeon plaatste zich op de 21ste startplaats. In Moto3 was de besttijd voor Jorge Martin (Honda). Daar geraakte Livio Loi niet verder dan een 26ste plaats.
  • Er werd eveneens bekend gemaakt dat Triumph de motorenleverancier zal zijn voor de Moto2 klasse vanaf 2019. Het betreft een driejarig contract met de houder voor de commerciĆ«le rechten, Dorna Sports. Triumph zal een 765cc Triumph motor ontwikkelin die gebaseerd is op de motor van de 2017 Triumph Street Triple.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]