Home > #Hoofdnieuws > Jeugd aan de macht in TCR Benelux

Jeugd aan de macht in TCR Benelux

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/06/TCR-Benelux-Mondron-versus-Altoe.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De TCR Benelux heeft tijdens het weekend van de Jumbo Familie Racedagen driven by Max Verstappen eens te meer de kwaliteiten bevestigd van de toerwagensprints in de Lage Landen. In het kader van het New Race Festival/Blancpain GT Series volgt a.s. weekend op Circuit Zolder Round 3 van TCR Benelux.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

TCR Benelux wint aan waarde dankzij de jonge snaken die zich steeds meer manifesteren als gangmakers en het heet dan ook geen toeval drie jongeren de eerste drie plaatsen in de tussenstand van het kampioenschap inpalmen. In dat verband spreken de woorden van Jean-François Hemroulle, team-manager Team WRT van de VW Golf #52 en een man van vele oorlogen in de toerwagenracerij, boekdelen: “De verschillen tussen de auto’s en de coureurs zijn zodanig miniem dat eens je met een probleempje te maken krijgt, het zeer moeilijk is om het verschil goed te maken en opnieuw wat plaatsen te winnen. Ik vraag me af of de mensen wel weten hoe hoog het niveau van de TCR Benelux is. TCR Benelux is dan ook een heel goede leerschool voor jonge rijders.” Concreet zien we de Italiaan Giacomo Altoè (16) en Belg Benjamin Lessennes (17), respectievelijk 2de en 3de, achter leider Guillaume Mondron, en 1ste en 2de in de Junior-punten.

Sinds Round 2 op Circuit Zandvoort is Lessennes de absolute kopman bij Honda/Boutsen Ginion Racing en krijgt hij in zijn missie de hulp van Tom “Flying Dutchman” Coronel. Het doel van Honda is duidelijk: het verzilveren van de titel die Stéphane Lemeret in 2016 behaalde. De journalist-coureur is er deze keer niet bij. Hij is weerhouden door tests voor de 24 Uren van Le Mans en hierdoor is er dit weekend slechts één Civic bij Boutsen Ginion Racing . Voor Round 4 op Circuit Zolder verschijnen opnieuw twee Honda’s Civic aan de start.

Na een eerste kennismaking op Spa, pakte Altoè in Nederland de zege in de Long Race (samen met Guillaume Mondron) en was hij outstanding in Race 2. Op Circuit Zolder deelt de jonge Italiaan de #4 VW Golf deze keer met Fred Caprasse, vice-kampioen TCR Benelux en tweevoudig winnaar van de 25 Hours VW Fun Cup.

Guillaume Mondron vormt opnieuw ploeg met broer Edouard in de vertrouwde SEAT Leon #5. Wetende dat de jongste Mondron wellicht verstek geeft voor Round 4 (ook op Circuit Zolder), zou de hiërarchie wel eens overhoop kunnen gegooid worden. Vooral na de bevestiging dat Comtoyou Racing voortaan voltijds aanwezig tekent in TCR Benelux en met Zwitser Stefano Comini een ernstig gooi doet naar de TCR-titel. Op Circuit Zolder wordt de snelle en vrolijke Comini – tweevoudig kampioen in TCR International Series – in de Audi RS3 LMS bijgestaan door Belg Fred Vervisch, die weliswaar debuteert in TCR Benelux, maar zijn strepen verdiende in TCR International Series.

Net zoals op het bochtige Zandvoort-tracé zouden Fransman Aurélien Comte en Nederlander Kevin Abbring achter het stuur van de Peugeot 308 Cup van DG Sport ook op Circuit Zolder goed uit de verf moeten komen en beter doen dan die voorlopige 2de plaatsen.

Nog jong geweld is er met Maxime Potty en Mathieu Detry, in de #52 VW Golf Team WRT. Nadat hij in training de snelste tijd neerzette, kende Potty aan de Nederlandse kust een minder geslaagd weekend, maar Detry pakte een goede 3de plaats in Race 2 en stond samen met Altoè en Lessennes borg voor een 100% Junior podium!

Na een moeilijk debuut in Francorchamps behaalde 16-jarige Mika Morien met een 3de plaats in Race 4 voor eigen publiek een prachtig resultaat voor het verenigde KNAF Talent First/Bas Koeten Racing. Een score dat teammaat Stan van Oord en het duo Willem Meyer-Paul Sieljes moet aanzetten om op Circuit Zolder evengoed of zelfs nog beter te doen!

Dat kan ook gezegd worden van Sam Dejonghe en Denis Dupont in de SEAT van het RACB National Team. Zij konden tot hiertoe nog niet écht vooraan een deun meeblazen en binnen de rangen van Team WRT doet men er alles aan om het tij te doen keren.

Geen SEAT #6 van Ferry Monster Autosport aan de start in Limburg en het op Circuit Zandvoort geslaagde debuut van het Nederlandse Certainty Racing (dominante overwinning van Jaap van Lagen) kent voorlopig geen vervolg in TCR Benelux. De mannen van team principal Dillon Koster gaan immers één week later aan de slag in TCR Germany.

Net zoals dat het geval was in de eerste twee rounds krijgt TCR Benelux het gezelschap van de Renault Clio Cup Benelux en daar mogen we ons verwachten aan een duel tussen Belgen Filip Uyttendaele-Gregory Eyckmans (Renault Oudenaarde) en Sven Van Laere, die in de Clio van Bas Koeten Racing deze keer wordt bijgestaan door Nederlander Christian Dijkhof.

Hoe dan ook, het verleden van TCR Benelux heeft ons geleerd dat er zelfs met een beperkt startveld nog altijd mag uitgekeken worden naar vier bloedstollende sprintjes met deur-aan-deur-gevechten op het scherp van de snee. Afspraak op zondag om 10u50 voor Sprint 1 en 2, en daaropvolgend om 17u00 Sprint 3 en 4!

Kampioenschap : 1. G. Mondron 159 ; 2. Altoè 112 ; 3. Lessennes 110 ; 4. Comini-Van der Linde 105 ; 6. Comte-Abbring 94 ; 7. Potty-Detry 73 ; 8. Coronel 70 ; 9. E. Mondron 69; 10. Van Lagen-Reicher 67; etc.

Junior : 1. Altoè 86 ; 2. Lessennes 82 ; 3. Van der Linde 55 ; 4. Detry 49; 5. Morien 38;  6. Potty 36; 7. Kroes 30; 8. Meyer, van Oord 26; 10. Guibbert 25; etc.

Car: 1. Audi RS3 LMS 163; 2. VW Golf 133; 3. Honda Civic 124 ; 4. SEAT Leon 96 ; 5. Peugeot 308 Cup 91 ; Opel Astra 49

Team : 1. Delahaye Racing 50 ; 2. DG Sport 28 ; 3. Boutsen Ginion Racing 24; 4. Team WRT 20; 5. Bas Koeten Racing 18; 6. Comtoyou Racing, Certainty Racing 15; 8. Ferry Monster Autosport 12; 9. Milo Racing 6 ; 10. DG Sport Opel Team Belgium 2

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”4084,4085,4086,4087,4083″ gallery_orderby=”rand” fullwidth=”off” orientation=”landscape” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”off” hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]