Home > #Hoofdnieuws > De autosportwereld dit weekend

De autosportwereld dit weekend

Dit weekend komt de autosport heel even op adem. Uiteraard is er in eigen land het New Race Festival, het eerste internationale autosportweekend op Circuit Zolder. De Blancpain GT Sprint is er aan zijn derde manche van het seizoen toe, uiteraard met onze landgenoten Enzo Ide, Maxime Soulet en Dries Vanthoor. Ook Belcar, TCR Benelux en de Clio Cup Benelux komen in actie.

Dries Vanthoor kent overigens een zeer druk weekend, want de Limburger zal zondagochtend naar Le Mans vliegen om er de testdag in het vooruitzicht van de 24 Uur van Le Mans af te werken. Daarna keert hij terug naar Limburg om er ook weer te racen. De testdag in Le Mans vindt dus ook dit weekend plaats.

Verder is er Amerikaanse uithouding en Indy Car in Detroit, het WK Snelheid voor motoren in Italiƫ en het EK rally in Griekenland.

Regionaal is er de Molenclassic op zaterdagavond en op regionaal rallycross op Glosso .