Home > #Hoofdnieuws > De perscarrousel: Sezoens Rally

De perscarrousel: Sezoens Rally

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De Sezoens was een spannende wedstrijd met een boeiende ontknoping. Na de wedstrijd verschenen de traditionele persberichten en wij visten daar de volgende uitspraken uit van Princen, Geusens, Alain Georges en Vincent Verschueren.

Kris Princen (BMA Peugeot 208T16 R5 – 1ste plaats)
Deze overwinning doet enorm veel deugd, want we hebben de zege niet cadeau gekregen. We hebben de ganse wedstrijd met het mes tussen de tanden aangevallen. Deze keer viel het dubbeltje onze kant op. Voor de proef in Peer had ik mijn achterstand verkleind. We wisten allebei dat we op die proef maximaal zouden aanvallen, maar in mijn nota’s stond dat ik in die linkse niet mocht snijden. Ik wist de steen liggen. De titelstrijd ligt terug open.

Alain Georges (teambaas DG Sport Compétition)
“Opdracht perfect volbracht. 
Guillaume en Louis hebben in en rond Bocholt één van de mooiste wedstrijden in onze kleuren neergezet. Deze overwinning werd van bij de verkenningen opgebouwd, door er precies en minutieus te werk te gaan. Een voorbeeld: zij hadden wel de grote steen gezien die een einde maakte aan de ambities van heel wat andere deelnemers, door zonder aarzelen uit te stappen en de koord van de bocht van nabij te bekijken. Ze gingen tijdens de wedstrijd even efficiënt te werk en volgden zelfs het ritme van de tenoren: als die hun tijden bij de tweede passage met twee seconden verbeterden, dan deden Guillaume en Louis dat ook. Ze hebben iedere lekke band vermeden en bij terugkeer in het gesloten wagenpark zat er geen kras op de 208 R2. Ze scoorden 24 punten voor het kampioenschap: een mooie beloning voor het schitterende werk. Niet alleen van zichzelf, maar ook van het hele team, dat elke wedstrijd met hetzelfde professionalisme aansnijdt!”

Vincent Verschueren (GoDrive Skoda Fabia R5 – opgave)
Ik was nog niet helemaal tevreden over de remmen. Na een paar kilometer verminderde het gevoel in de remmen. Maar, we zullen heel hard moeten blijven aanvallen, want Kris Princen gaat ook niets laten liggen. In het kampioenschap heb ik nog een joker, dus ik ga niet lossen. Ik blijf maximaal aanvallen, want in principe mag ik iets meer risico’s nemen. Ik ga maximaal voor de overwinning.”
“Er lag enorm veel grind in die bocht. Ik moest met de buitenste wielen in het spoor blijven, want anders schoven we zeker van de baan. De 10 wagens die daar voor ons passeerden, waren echter wagens met een smaller spoor. Ik was de eerste met een breed spoor en daardoor zat ik aan de binnenkant, in het gras, misschien een centimeter dieper dan bij de vorige passage. Daardoor raakten we die grote steen… Het was een enorme klap. De schokdemper stak door de motorkap. Brute pech.

Polle Geusens (Renties Ford Fiesta R5 – 2de plaats)
We zijn er nog niet helemaal, maar in elke wedstrijd hebben we progressie gemaakt. Ik heb niet naar de chrono’s gekeken. Ik heb gewoon een goed tempo gereden en ik ben heel blij met onze positie. Ik dacht dat Stephen Wright, die meer ervaring heeft met zijn Fiesta, een goede referentie zou zijn, maar we zijn duidelijk sneller. En we houden ook de Skoda van Allart, die Spa won, achter ons. Nochtans verloor ik een beetje tijd door een schuiver rechtdoor in Gerdingen en in Steenbergen moest ik zelfs even stoppen, want het stuurhuis haperde en de stuurbekrachtiging viel uit. Vreemd, want het is een gloednieuw stuurhuis. Gelukkig bleek het na die reset opgelost… Dit had ik vooraf niet gedacht. Ik werd er zelfs even stil van. Dit is absoluut een prestatie van het team. Ik wil dan ook iedereen bedanken die me gesteund heeft en die dit mogelijk heeft gemaakt. We gaan nu proberen aan de start te komen van de Ypres Rally!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50