Home > #Hoofdnieuws > RACB reageert gepast op racisme-incident in karting

RACB reageert gepast op racisme-incident in karting

Het nieuws komt van onze collega’s van speedactiontv en is zeker de moeite om te lezen. De RACB Sport heeft een behoorlijke sanctie en boete opgelegd na een onaanvaardbaar incident tijdens de manche van het Belgian Karting Championship op Karting des Fagnes in Mariembourg in maart jongstleden. De entourage van de rijder Antonio Iapaolo, die in X30 Shifter uitkomt, is op een bepaald ogenblik zwaar over de schreef gegaan tegen een andere deelnemer, waarbij naast de klassieke ongepaste bewoordingen, ook antisemitische uitlatingen werden geuit. De RACB Sport en het sportief tribunaal hebben de betrokken rijder twee jaar rijverbod (trainingen en competitie) opgelegd, samen met een boete van 2500 euro. Dit incident en de zeer gepaste reactie van de RACB Sport moeten nog maar eens duidelijk maken dat er voor haatboodschappen en racisme en geen plaats is tijdens een sportcompetitie.