Home > #Hoofdnieuws > Wat met Audi in Blancpain?

Wat met Audi in Blancpain?

Er kan moeilijk naast gekeken worden: Audi heeft het bijzonder moeilijk om dit seizoen een vuist te maken in de Blancpain Series. Vooral in Monza en Silverstone, tijdens de uithoudingsraces, was Audi vooraan eigenlijk totaal afwezig. Heel snel wordt dan verwezen naar de Balance of Performance, maar volgens SRO ligt die niet aan de basis van het voorlopige falen van het Duitse merk.

Het grootste team van Audi in de Blancpain Series blijft uiteraard WRT. Het was dan ook uitkijken naar de reactie van Vincent Vosse, die heel vaak geen blad voor de bond neemt. Echter zijn reactie na Silverstone, waar WRT nergens was, blijft eerder op de vlakte:

Opnieuw een weekend om te vergeten. We zijn echt erg ontgoocheld. Wat ons vooral zorgen baart, is dat we nooit in de positie waren om een vuist te maken tegen onze tegenstanders. Wanneer fouten of technische problemen een rol spelen, wanneer anderen beter werk leveren, dan moet je dat accepteren. Hier klasseerde de beste Audi in de kwalificatie – een van onze auto’s – zich op de 21ste plaats en deden er geen andere R8 LMS beter in de wedstrijd. Dat toont aan dat er een probleem is dat dringend moet besproken worden.”

Het woord BoP valt dus niet, al wordt er in de entourage van WRT hier en daar wel richting de BoP verwezen. Niets officieels echter en dus legden wij het probleem voor aan de technische directeur van SRO, Claude Surmont, die wel een duidelijk antwoord formuleerde:

“Audi Sport heeft geen kritiek op de BOP maar op de nieuwe banden die moeilijker zijn voor de Audi. Wij zijn met Audi Sport  en Pirelli aan het bekijken hoe dat probleem kan worden opgelost daar Lambo met een gelijkaardige wagen en zwaardere BOP wel de band onder controle heeft.”

De origine van het probleem zou dus het nieuwe rubber van Pirelli zijn. Hoe dan, in afwachting van de wedstrijden in Zolder (Sprint) en Paul Ricard (Uithouding, 6 uur), dient er een oplossing te worden gevonden, zeker met het oog, op de wedstrijd van het jaar: de 24 Uur van Spa.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.