Home > #Hoofdnieuws > Geen Laurens Vanthoor of Marc Goossens in Le Mans

Geen Laurens Vanthoor of Marc Goossens in Le Mans

We kenden al heel wat teams voor de komende 24 Uur van Le Mans en nu heeft de ACO vandaag de officiële deelnemerslijst bekend gemaakt. Op die lijst ontbreekt vandaag nog één naam, terwijl Dries Vanthoor en Stéphane Lémeret midden juni de Belgische delegatie uitmaken. Laurens Vanthoor of Marc Goossens vinden we voorlopig niet op de lijst.

De grootste verrassing kwam nog van Toyota dat de Argentijn José Maria Lopez voor Le Mans verhuist van de n°7 naar de  N°9 en hij wisselt zo van plaats met de Franse routinier Stéphane Sarrazin. Lopez raakte in Silverstone gekwetst als gevolg van zijn crash en miste zo de meeting in Spa. Toyota anticipeert nu door Lopez naar de derde wagen te verhuizen.

Wat betreft de ontbrekende naam gaat het om de bronzen rijder in de Porsche van Proton Competition in LM GTE Am, de wagen waar we onder meer Stéphane Lémeret vinden.

We kennen dus 179 rijders, uit 31 verschillende landen, in 60 wagens, ingezet door 41 team van 16 verschillende nationaliteiten. Onder heen, één dame, met name de 25-jarige Deense Christina Nielsen, die het doet in een Ferrari 488 GTE van Scuderia Corsa in LM GTE Am.

De lijst omvat 6 wagens in LM P1, 25 LM P2, 13 LM GTE Pro en 16 LM GTE Am. Mentos Proton Racing Porsche staat als enige nog op de reservelijst.

In deze link vindt u  de deelnemerslijst met rijders voor de komende 24 Uur van Le Mans.