Home > #Hoofdnieuws > Belgen beter vertegenwoordigd in Silverstone

Belgen beter vertegenwoordigd in Silverstone

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

In Silverstone staat dit weekend de tweede manche van de Blancpain Endurance Cup op het programma en we zien ditmaal wat meer landgenoten aan de start verschijnen dan tijdens de opener in Monza. In Italië kon enkel Louis Machiels, met een podiumplaats in Pro-Am de Belgische eer hooghouden.

Uiteraard is er Team WRT met opnieuw de jonge Dries Vanthoor. Hij was gematigd tevreden na de Sprint Cup afgelopen weekend in Brands-Hatch: “In de hoofdrace konden we een sterke inhaalwedstrijd neerzetten en klokten we bovendien de derde rondetijd. Uiteindelijk kwamen we als zesde over de meet en scoorden we belangrijke punten voor het kampioenschap. Maar ik kan niet wachten op Silverstone!

Bij Bentley vinden we uiteraard Maxime Soulet, die met enkel een zesde plek in Monza en twee nulresultaten in de Sprint Cup, een desastreuze seizoensstart heeft gemaakt. Voor hem is de uithoudingsrace in Silverstone al meteen de wedstrijd van de laatste kans om dit seizoen nog een rol van betekenis te spelen.

Nog in Pro vinden we Bertrand Baguette in een Lamborghini Huracan GT3, een auto die hij samen met fabrieksrijders Marco Mapelli en Giovanni Venturini deelt, terwijl Maxime Martin met Klingmann en Eng in een Rowe BMW zit. Beide zouden uiteraard wel eens kunnen verrassen.

In Pro-Am is er Louis Machiels, naast Christian Kelders, respectievelijk in een Ferrari en een Audi. Stef Van Campenhoudt (BMW) en Bernard Delhez (Lamborghini) doen het dan weer in de categorie Am. In diezelfde categorie is er ook Jacques Duyver, een vermogensbeheerder met Zuid-Afrikaanse roots en een Belgisch paspoort.

De timing van Silverstone vindt u hier.

Foto’s: © SRO Blancpain – Brecht Decancq

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/05/VSA_BEC_MON17_DC9T9797.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/05/VSA_BSS_BRD17_GR8R0912.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/05/VSA_BEC_MON17_SP2_7528.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]