Home > Circuit > In een notendop: endurance IMSA en Creventic

In een notendop: endurance IMSA en Creventic

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/05/hstrgfe_980.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/05/FinishHerberthMotorsport_800pix-1.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De Taylor broers voor de 4de keer
In de IMSA wordt het stilaan eentonig. Voor de vierde ronde van het WeatherTech Sport-Prototype kampioenschap werd het een vierde opeenvolgende zege voor de broers Ricky en Jordan Taylor op hun Cadillac DPi-V.R. De ORECA FLM09 van het duo James French en Pato O’Ward scoorde een derde opeenvolgende zege in de klasse Prototype Challenge (PC).
Pech voor de Belgen. De Porsche 911 van Laurens Vanthoor ging uit wedstrijd na amper 10 rondes en Marc Goossens moest zijn Multimatic/Riley LMP2 parkeren met nog 19 rondes te gaan. Hij werd als 30ste geklasseerd. De volgende manche van het Amerikaanse kampioenschap is op 3 juni, met een race in Detroit, geldend voor de Prototypes, Prototype Challenge en GT Daytona klassen.

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Nieuwe zege voor Herberth Motorsport-Porsche in 24H CIRCUIT PAUL RICARD
De Herberth Motorsport-Porsche 991 GT3 R (#911, Daniel Allemann/Ralf Bohn/Robert Renauer/Alfred Renauer) heeft de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD gewonnen. Na 595 ronden op het 5,842 kilometer lange circuit, een totale afstand van 3.475,99 kilometer, reed Ralph Bohn de auto als winnaar over de eindstreep en zorgde daarmee voor de derde overwinning in vier races van de 24H SERIES powered by Hankook 2017. Het was ook de tweede opeenvolgende zege voor Herberth Motorsport in de 24-uursrace aan de Franse Riviera. Met een achterstand van drie ronden eindigde de Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS (#32, Adrian Amstutz/Patrick Kujala/Martin Kodric/Connor de Phillippi) op de tweede plaats. Nog een ronde daarachter werd de Scuderia Praha-Ferrari 488 GT3 (#11, Jiri Pisarik/Josef Král/Matteo Malucelli/Edward Cheever) als derde geklasseerd, na te zijn opgeklommen vanaf de vijfde plaats.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Interview Sarah Bovy: Voor de derde maal naar Le Mans, ik kan het zelf amper geloven
Daytona 24: Iron Lynx maakt bemanningen bekend, Sarah Bovy aan de start
Toerisme: Denis Dupont weer in Michelin Pilot Challenge
In een notendop: ADAC GT Masters, IMSA en ALMS