Home > #Hoofdnieuws > Wie is deze rijder? (Rally Islas Canarias)

Wie is deze rijder? (Rally Islas Canarias)

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Kwisvraagje: de man heeft 3 Poolse rallytitels, en één Franse. Hij won in het verleden al de Rally Monte-Carlo, en de Tour de Corse. Hij reed al WK Rally’s en streed mee in het EK Rally en nu is hij terug in het Europese kampioenschap. Ra-ra-ra…wie is deze rijder? Nog een tip? Hij was in 2013 vice-Europees kampioen…

Het antwoord is: Bryan Bouffier. De snelle Fransman eindigde vorig seizoen nog 4de in het ERC en zal dit jaar opnieuw met eenb volledig programma afwerken met de Gemini Clinic Rally Team Ford Fiesta R5. Op het programma staan 6 rally’s, te beginnen met de komende Rally Islas Canarias. Hij volgt daarmee het jonge Franse talent Sylvain Michel die zich aansloot bij de ERC Juniors. Hte goede nieuws voor Bouffier is dat enkel nog maar de Rally van de Azoren achter de rug is en de 38-jarige Fransman met zijn 6 rally’s nog altijd een gooi naar de titel kan doen. “Het kampioenschap kent heel wat media aandacht en deelname is nog betaalbaar”, oordeelde hij. In alle geval, met 27 R5 wagens aan de start zal de strijd om de leiding hevig zijn, vooral dan met regerend kampioen Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5) en de winnaar van verleden jaar Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5). Maar een aantal lokale helden mogen ook niet worden uitgesloten: Luis Monzón (Ford Fiesta R5) en Yeray Lemes (Skoda Fabia R5). Verder mogen ook Bruno Magalhaes (Skoda Fabia R5), Bryan Bouffier (Ford Fiesta R5), Sylvain Michel (Skoda Fabia R5), Gryazin en Marjan Griebel (Skoda R5) tot de kanshebbers worden gerekend.

Op de Canarische eilanden zijn de voorbereidingen en de verkenningen al gestart. De Let Gryazin mocht alvast langs de carrossier want hij plantte zijn Skoda Fabia R5 al in het decor. De kwalificatiesessie is op donderdag van 11u15 tot 11u45 voor de rijders met FIA prioriteit, daarna volgt de shakedown voor alle rijders. Zaterdag 6 mei wordt er gestart voor de eerste lus om 10u, zondag 7 mei eindgt de rally omstreeks 18u.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50

Leave a Reply