Home > #Hoofdnieuws > Bijltjesdag in Argentinië, Evans verrassende leider

Bijltjesdag in Argentinië, Evans verrassende leider

De WK-rally van Argentinië heeft een behoorlijk bewogen start genomen. Al in de eerste proef ging Sébastien Ogier even in de fout, maar erger verging het vervolgens enkele andere zegekandidaten. Thierry neuville verloor al wat tijd met een defecte schokdemper.

Hyundai en Citroën liggen al bijna helemaal in de lappenmand, na amper 4 van de 18 proeven in de Argentijnse WK-manche. Bij de Koreanen ging Haydon Paddon, de winnaar van vorig jaar, al in de eerste proef van de dag overkop. Teamgenoot Dani Sordo nam even de leiding over, maar verloor één proef verder ook veel tijd met een schuiver. Ondertussen klampt Thierry Neuville aan, maar een gebroken schokdemper kostte hem ook een handvol seconden. Neuville is nu zesde op 48” van de leider Elfyn Evans in een Ford Fiesta. Citroën dan, waar Kris Meeke weer maar eens goed startte alvorens ook nog maar eens van de baan te gaan. Craig Breen verloor in de andere Citroën 5 minuten met problemen aan de versnellingsbak.

Bij Ford gaan de zaken wel goed, met Evans op één, Mads Ostberg op drie en Ott Tanak op vier, terwijl Ogier na zijn schuiver als vijfde volgt. Enkel Jari-Matti Latvala kan zich met zijn Toyota tussen de diverse Ford Fiesta handhaven, als tweede.

Er volgen vandaag nog 5 chronoritten.

Leave a Reply