Home > #Hoofdnieuws > De autosportwereld dit weekend

De autosportwereld dit weekend

Dit weekend is weer een goed gevuld autosportweekend, met vooraan uiteraard de F1 in het Russische Sotsji en het WK Rally in Argentinië. In Argentinië mogen we alvast meer volk langs de wegen verwachten dan op de bijzonder kunstmatige en saaie F1-omloop in Rusland. In Rusland is het duimen voor Stoffel Vandoorne dat er een mirakel gebeurt met zijn verschrikkelijke McLaren-Honda.

In Cordoba zal onze landgenoot Thierry Neuville dan weer moeten trachten nog wat punten in te lopen op WK-leider Sébastien Ogier. Neuville won de vorige WK-rally in Corsica, maar noch hij, noch Sébastien Ogier lijken van de wedstrijd in Argentinië te houden.

Nog een WK is er in het Italiaanse Monza, waar de toerwagens hun tweede WK-afspraak beslechten. Nog in de Italiaanse tempel van de snelheid is er Europese FIA F3 en de Franse F4, met in die laatste klasse ook de Belgen Ugo De Wilde en Amaury Cordeel. Het is afwachten hoe de jongens van 15 en 16 jaar reageren op het vreselijke ongeval van Billy Monger in de Britse F4. Nog eenzitters vinden we op het ovaal van Phoenix, met de vierde manche van de Amerikaanse Indy Car.

GT en aanverwanten komen ook aan de bak tijdens het laatste weekend van april, met de start van de GT Open in Estoril, de tweede manche van de Britse GT in Rockingham en de start van de Duitse ADAC GT in Oschersleben. In die laatste categorie zien we ook een Belg, met name Adrien De Leener in een Porsche van Küs Team 75.

In eigen land is er de Rallye de Wallonie, de vierde manche van het BK, zonder Kris Princen evenwel, die zijn joker inzet. BK-Leider Vincent Verschueren is wel van de partij en zal na de proef in Namen mogelijk zijn leidersplaats nog versterken.

Ook zijn er een aantal Belgische series die richting het Franse Dijon trekken, met de VW Fun Cup, de 100 Series BGDC en de BMW Racing Cups.

Regionaal tot slot is er zondag 30 april de 39ste Herdenkingsprijs Willy Sneyers op het Glosso rallycrosscircuit in Arendonk. Het is de tweede manche van het VAS Rallycrosskampioenschap. Op maandag 1 mei laat renstal Titanic de traditie van de “sprint” koers in Vlaanderen herleven. De 13de Titanic Sprint vindt plaats in Tielen, in de provincie Antwerpen.

Foto: Facebook Ugo De Wilde

 

Leave a Reply