Home > Circuit > Italiaans onderonsje in Monza, Louis Machiels redt Belgische eer

Italiaans onderonsje in Monza, Louis Machiels redt Belgische eer

De zege in de eerste Blancpain Endurance van het seizoen was voor de GRT Grasser Lamborghini van Engelhart-Caldarelli-Bortolotti . Zij haalden het na een sterke wedstrijd voor de AF Corse Ferrari van de poleman Alessandro Pier Guidi, samen met Lathouras-Rugulo en de HTP Mercedes van Perrera-Buhk-Perrera, de eerste twee uiteraard de winnaars van de eerste sprintrace in Misano enkele weken geleden. Van Belgische zijde onthouden we vooral de derde plaats in Pro/Am van Louis Machiels, Niek Hommerson en Andrea Bertolini. Maxime Soulet werd in zijn Bentley zesde.

De race in Monza zal vooral de annalen in gaan gezien de massale crash bij de start, een crash die veroorzaakt werd door Bentley-rijder Guy Smith. Meer dan tien wagens raakten in de crash betrokken, beelden hier, en de wedstrijd werd meteen stilgelegd. Later zou het team van Bentley nog in negatieve zin opvallen door het negeren van een Stop&Go en zelfs een zwarte vlag. Onder meer Dries Vanthoor en Christian Kelders werden het slachtoffer van de crash.

Vooraan ging de winst dus naar Lamborghini, voor Ferrari en Mercedes, terwijl Ferrari ook nog eens de plaatsen vier en vijf inpalmde met onder meer ex-F1-rijder Fisichella. De zege in Pro/am voor de Oman Racing Team Aston Martin.

Foto: SRO

Leave a Reply