Home > Circuit > Mooie start van de BMW Racing Cups in Francorchamps

Mooie start van de BMW Racing Cups in Francorchamps

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De eerste afspraak van het seizoen 2017 voor de BMW Racing Cups was meteen een stevige dubbele afspraak. Tijdens het weekend van de Spa 400 stonden twee races op het programma, samen goed voor maar liefst meer dan tien uur raceplezier. Het werd eens te meer duidelijk dat wie wil racen, met uiterst betrouwbare machines, in optimale omstandigheden en voor beheersbare budgetten, eigenlijk bij de BMW Racing Cups moet zijn. Of het nu gaat om jong talent, gentlemen drivers of mensen die hun eerste stappen in de autosport zetten, de BMW Racing Cups zijn de place to be. Maar terug naar de competitie, want de eerste winnaars, de eerste podia en de eerste ereplaatsen van het seizoen zijn gekend.

Op zaterdag was er een wedstrijd van 240 minuten samen met de deelnemers aan de Duitse National Endurance Series 500, op zondag werd de Spa 400 verreden, een nieuwe nationale uithoudingsrace die meteen een stevig succes werd. De manche op zaterdag was meteen zeer internationaal getint met verschillende Duitse teams aan de start in de BMW M235i Racing Cup. Het werd een race waarin het weer mede een stevige rol speelde en dus ook de strategie en de aanpak van de omstandigheden door teams en rijders. En omdat in een merkencup de wagens uiteraard allemaal identiek zijn, verliep de strijd bijzonder intens.

Na een spannende wedstrijd, met meerdere leiders, ging de overwinning naar de internationale rijdersbezetting van Sorg Rennsport met Oskar Sandberg (Noor), Mathew Swaenepoel (ZA) en Torsten Kratz (D) voor de P1 Racing bolide van Ehret- Müller-Dauenhauer-Lenerz en de MKR Engineering wagen van Flieschman-Müller. Noteren we nog de mooie vijfde plaats van de broers Sari in de Gamsiz Motorsport BMW M235i.

In de BMW Clubsport Trophy werd de wedstrijd na vier uur zo goed als op de meet beslist met amper 4 seconden verschil in het voordeel van de BMW van GD Sport, met achter het stuur de familie Donniacuo bijgestaan door het jonge talent Benoit Philips. Zij haalden het voor de Van der Horst Motorsport BMW met Bernard Claes, Steven Dewulf en Pedro Bonnet. Op de derde plaats van het podium zagen we het Nederlandse Offenga Racing met het trio Sliphorst-Izalaer-De Jonge.

De Spa 400

De BMW Cups staan bekend als een toonbeeld van betrouwbaarheid, dat werd de afgelopen seizoenen duidelijk tijdens de 24-uursraces en op zondag volgde dus een volgende wedstrijd van 400 minuten. Er stonden dubbele punten op het programma, na 200 minuten en aan de finish. Uitrijden en snel zijn moesten dus gecombineerd worden.

Opvallend, in de BMW M235i Racing Cup was het op deze feestdag meteen een… familiezaak. De broers Sari van Gamsiz Motorsport wonnen, voor vader en zonen Buffet. In de BMW Clubsport Trophy was de strijd wederom intens. Opnieuw ging de zege naar GD Sport, met Donniacuo-Donniacuo-Philips voor DZ Competition met De Zan, Claeys, Du Buc, RACB driver Denis Dupont en Lernoux. Offenga Racing voegde nog een podium toe aan hun palmares, door als derde over de meet te komen, voor Van der Horst Motorsport.

De volgende afspraak is over 2 weken in het Franse Dijon voor 2 manches van 150 minuten.

 

[/et_pb_text][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”2269,2270,2271,2272,2273,2274,2275″ fullwidth=”on” orientation=”landscape” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”on” auto_speed=”5000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply