Home > #Hoofdnieuws > Bouvy en Porsche op pole in Spa 400

Bouvy en Porsche op pole in Spa 400

In Spa-Francorchamps was het weer niet meteen de bondgenoot van de nieuwe meeting Spa 400. De kwalificaties vonden plaats in heel natte omstandigheden en dat leidde hier en daar tot het betere glijwerk. Fred Bouvy vond dat klaarblijkelijk niet erg en zette zijn Porsche 991 op de polepositie, met een bonus van bijna 4 seconden op merkgenoot Wim Meulders. De derde plek was voor de mooie gedecoreerde Porsche 991 van Gregory Paisse en de machtige BMW M2 V8 van tovenaar Erik Qvick volgde al vierde. De RXC Domec sluit de top 5 af. De kampioenen van vorig seizoen, de broers Semoulin (foto) in hun Peugeot RCZ, werden achtste.

Uiteindelijk gingen 49 wagens van start in de chronoritten van de Spa 400, in een ambiance die erg deed denken aan de eerste edities van de 12 Uur van Spa, jarenlang de belangrijkste wedstrijd van de ter zielen gegane BTCS.

We willen de sfeer terugbrengen van de lange races, waar iedereen zich goed voelt. We zijn blij dat we na jaren toch de toelating hebben gekregen om een meeting op poten te zetten”, aldus promotor en organisator Raphaël van der Straten. Even samenvatten, de Spa 400 is de eerste meeting van het seizoen van 100 Series, de nieuwe naam van de BGDC. Er staan zes meetings op vijf verschillende omlopen op de kalender: Spa, Zolder, Assen, Zandvoort en Dijon.

Hoe dan ook de 100 Series zijn mooi gestart en met Fred Bouvy en Porsche op pole, kan je moeilijk meer vragen.

Leave a Reply