Home > Historic > Events > Prachtig startveld voor ING Ardenne Roads

Prachtig startveld voor ING Ardenne Roads

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”2123,2124,2125,2126,2127,2128,2129″ fullwidth=”on” orientation=”landscape” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”on” auto_speed=”5000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Het is een klassieker in zijn genre: de ING Ardenne Roads. Ook dit jaar, op 22 en 23 april, komen heel wat zeer mooie bolides aan de start van deze proef. Het startveld bestaat dan wel uit drie categorieën – ‘Pre-War’, ‘Post-War’ en ‘Classic’ – het aantal wagens daterend van voor de oorlog lijkt te verminderen.

“Het gros van de deelnemers blijft ons trouw, maar de tendens is dat ze nu met minder oude wagens aan de start komen. Misschien wegens de waarde van de wagens voor de oorlog, of hun betrouwbaarheid, of de inspanningen die bij het besturen moeten worden geleverd? Wat er ook van zij, we zijn er opnieuw in geslaagd om de mooiste wagens uit de jaren ’50 en ’60 te verzamelen”, stelt een tevreden prganisator, Jean-François Devillers. Wie de deelnemerslijst bekijkt kan hem geen ongelijk geven: Bugatti Type 57 Gangloff, Aston Martin Le Mans, Lancia Super Sport Zagato, Fiat 1500S Osca, Jaguar E-Type Low Drag, Bentley Speed 8, Jaguar XK120 OTS, Ferrari 275 GTS…

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply