Home > #Hoofdnieuws > De ban is gebroken voor Vincent Verschueren

De ban is gebroken voor Vincent Verschueren

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Vincent Verschueren klopte al een tijdje aan de poort van de overwinning. In Tielt lukte het dan uiteindelijk na wat een perfecte rally leek te zijn.

Ik heb zelfs geen moment getwijfeld. De afstellingen van onze Skoda waren perfect en ik voelde dat ik alles onder controle had. Ik begon met 8″1 voorsprong aan de laatste proef, maar in mijn hoofd stelde ik me voor dat ik 2 seconden achterstand had. Jagen is altijd makkelijker dan opgejaagd worden. Ik ben gewoon blijven aanvallen en dat heeft gewerkt.

Een overwinning die ongetwijfeld veel betekent?

Zeker omdat ik win in Tielt, mijn thuisrally. Voor alle Oost-Vlaamse piloten is de TAC Rally in feite hun thuisrally. Als 8-jarig manneke zag ik hier Frank Broekaert winnen. Nu sta ik hier als winnaar! Ongelofelijk. Het is een belangrijke overwinning voor het ganse team en zeker voor Gaby Goudezeune, mijn mentor.

Ook voor Veronique Hostens, de copilote, waren het spannende laatste kilometers.
We hebben er zo min mogelijk aan gedacht. Ik heb de nota’s zo snel mogelijk gelezen, maar ik voelde gewoon dat Vincent het niet meer uit handen zou geven. Hij was vandaag heel zelfzeker! Dit doet echt veel deugd,” genoot Veronique, die aangemoedigd werd door haar twee kinderen, haar man en ouders.

Met deze overwinning op zak trekken Vincent Verschueren en Veronique Hostens als leiders in het Belgisch kampioenschap naar de volgende manche van het BRC, de Rally van Walloniƫ, die in het laatste weekend van april verreden wordt in Namen.

 

(foto: W. Bouchez)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50

Leave a Reply