Home > #Hoofdnieuws > Boulat met nieuwe zege in M-Cup

Boulat met nieuwe zege in M-Cup

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/TAC17__JP__05.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/TAC_17__HVO__036.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/TAC17__JD__0014.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Dat de M-Cup een sympathieke competitie is werd nog maar eens bewezen in de TAC, de tweede manche voor de deelnemers. Wim Lootens kreeg te maken met een defecte versnellingsbak tijdens de shakedown, maar kon zich toch aanmelden op zaterdagochtend. “Ik kreeg woensdagavond al hulp van Kurt Braeckevelt en van Johnny Louies, en dankzij Brecht Hoorne en Kevin Vanden Bussche  sta ik aan de start. Maar het is wel met een standaard versnellingsbak, dus ik zal voorzichtig moeten rijden!” Lootens haalde uiteindelijk wel de finish, 22ste algemeen en 4de in de M-Cup. “Het is een sportiviteit waar ze in veel andere sporten nog wat van kunnen leren”, sprak Lootens.

De M-Cup is al een tijdje de speeltuin van West-Vlaming Kurt Braeckevelt en Antwerpenaar Francky Boulat. Braeckevelt ging in de TAC voor het eerst “echt” van start in zijn gloednieuwe M1, Boulat blijft trouw aan zijn M3 E36, maar heeft sedert de Haspengouw nu wel een sequentiële versnellingsbak. En dan was er nog Thierry Cockelaere. De garagehouder uit Oostrozebeke bracht zijn M1 aan de start en de hallucinante vermogenscijfers (er wordt 430 pk gefluisterd!) boezemen meer dan één concurrent angst in. Maar in de TAC bleek er een derde hond te zijn, die met het been zou kunnen gaan lopen: Brecht Hoorne. Hij was van bij aanvang verbazingwekkende snel met de Compact 323. “Onverwacht”, sprak Hoorne na de 1ste lus. Hij reeg de besttijden aan elkaar en naderde op het leidende duo Boulat-Braeckevelt maar moest in KP9 de handdoek gooien met een gebroken steun aan de versnellingsbak. Boulat en Braeckevelt speelden haasje over met de besttijden maar met een kwartet aan scratches (kp10, 11, 12 en 13) bezegelde Boulat het lot van Braeckevelt.

Spektakel, spanning en sensatie… de M-Cup lijkt alle troeven in handen te hebben om anno 2017 een mooi kijkstuk te worden. Trouwens, van kijkstuk gesproken, het loont de moeite om een zoektocht naar de de M-Cup te doen op het internet. Wedden dat u iets helemaal anders googelt dan BMW wagens…!?

(foto W. Bouchez/Francky Boulat)

foto’s brc van boven naar onder: Wim Lootens, Kurt Braeckevelt, Thierry Cokelaere

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50

Leave a Reply