Home > #Hoofdnieuws > Neuville naar de leiding in Corsica, Meeke geeft op

Neuville naar de leiding in Corsica, Meeke geeft op

De deelnemers aan het WK rally in Corsica vlogen er deze ochtend meteen stevig in. La Porta Valle di Rostino was goed voor 48,71 km tegen de chrono, waarna er nog eens 17,27 kilometer volgde met de proef van Novella. Thierry Neuville was duidelijk goed wakker, want onze landgenoot zette de snelste tijd neer op de lange ochtendproef, met maar liefst 8,8 seconden bonus op Kris Meeke en 15″ op Sébastien Ogier! “Het ging heel hard en het was verraderlijk met veel kiezel op het asfalt”, was de karige commentaar van de Belg na de finish. “Maar we zijn goed begonnen!

Ook in de tweede proef van de ochtend was Neuville bij de pinken, want Neuville was weer de snelste en verdrong zo Ogier van de tweede plaats. “Ik ben gewoon niet snel genoeg en ik weet niet waarom”, was de reactie van Ogier (Ford) aan de finish. Terwijl de commentaar van Neuville “met ik ben redelijk tevreden”, enigszins als een understatement klonk.

Maar vooral het feit dat Meeke 15 seconden verloor en met een rokende Citroën aan de finish kwam, veranderde de gegevens vooraan helemaal. Meeke zou even later met een stukke krachtbron uit de wedstrijd verdwijnen en Neuville neemt dus de eerste plaats over, 8,2 seconden voor Ogier.

Dani Sordo (Hyundai) is nu derde, Craig Breen (Citroën) vierde en Jari-Matti Latvala vijfde.

Deze namiddag werken de deelnemers een identiek programma af.

Leave a Reply