Home > #Hoofdnieuws > Europese Nascar oogt sterker dan ooit

Europese Nascar oogt sterker dan ooit

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De NASCAR Whelen Euro Series is de Europese versie van wat de Amerikanen als hun NASCAR kennen en de variant op het oude continent lijkt ieder seizoen aan maturiteit te winnen. Bovendien doen de Belgen het in de Europese NASCAR bijzonder goed, met twee titels voor Anthony Kumpen in de afgelopen drie jaar en vorig jaar werd de jonge Stienes Longin kampioen in Elite 2, de tweede divisie, en tevens springplank van de serie. Ook dit jaar zijn er weer heel wat landgenoten van de partij en de finale vindt opnieuw op Circuit Zolder plaats.

Het NASCAR Fest in het Spaanse Valencia dit weekend, is de eerste wedstrijd van een reeks van zes, met finale dus in ons land. De NASCAR Whelen Euro Series telt nog steeds twee reeksen, met Elite 1 en Elite 2 en in die topcategorie verdedigt Anthony Kumpen zijn titel. “Ik heb nog plaats voor een derde kampioenenring”, vat Anthony Kumpen zijn ambities voor het seizoen 2017 samen. “Al besef ik maar al te goed dat het niveau van de NASCAR Whelen Euro Series dit jaar hoger zal liggen dan ooit en het behalen van de titel dus moeilijker zal worden. Dat betekent ook dat we er van bij het begin moeten staan. Een podiumplaats in Valencia lijkt me een must.

Kumpen zal zijn Europese campagne ook combineren met enkele races over de grote plas. “De road course in Mid-Ohio is mijn volgende wedstrijd in de VS”, legt hij uit. “Daar komt mogelijk ook nog een tweede race op een road course bij en we zijn druk bezig om na afloop van het Europese kampioenschap ook nog enkele wedstrijden op de Amerikaanse ovals vast te leggen.

De tegenstand is stevig, met onder meer zijn teamgenoot Stienes Longin, de zoon van Bert Longin. Stienes maakt als kampioen in ELITE 2, de opstap naar de topcategorie. Vader Bert racet daarentegen enkel nog in eigen land. Beide Belgen zitten onder dak bij het Limburgse PK Carsport.

De concurrentie staat er ook, met name een aantal snelle buitenlanders zoals tweevoudig kampioen Frédéric Gabillon of Marconi De Abreu. Ook de Franse rebel Christophe Bouchut of Alon Day zijn toppers die het Anthony Kumpen moeilijk kunnen maken. Ex-Indy Car rijder Rodrigo Gonzales is nog zo’n snelle man.

Een ander Belgisch team, Brass Racing, zet dan weer een wagen in voor teameigenaar Jerry De Weerdt, maar ook voor Marc Goossens, die de eerste meeting mist. Goossens racet dit weekend in de VS. Met een schrapresultaat voor iedere rijder vormt dat echter geen onoverkomelijk probleem. Nog Belgen zijn er met rookie Guillaume Dumarey (PK Carsport) en voormalig golfer Eric De Doncker.

28 wagens vertrekken voor wat het stevigste seizoen van de NASCAR Whelen Euro Series tot dusver moet worden.

De kalender vindt u hier.

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/33005446061_e92b051a58_o.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/30187635996_8e46cf9d50_o.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy

Leave a Reply