Home > #Hoofdnieuws > Ontgoocheling om gemiste seizoenstart bij WRT

Ontgoocheling om gemiste seizoenstart bij WRT

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Niet alleen Enzo Ide was behoorlijk ontgoocheld na de openingsraces van de Blancpain Sprint Cup in Misano, het hele team van WRT deelde in de malaise. Voor WRT was het misschien wel de slechtste start ooit van een seizoen in de Blancpain Series.

“Het was een slecht weekend dat we zo snel mogelijk moeten vergeten”, vatte Vincent Vosse het gebeuren samen. “We stapelden de incidenten op die onze resultaten hebben beïnvloed en er zelfs voor gezorgd hebben dat we op zondag niet konden starten met de #2 van Winkelhock-Stevens. De auto had te veel schade na de zware crash op zaterdagavond. Daarnaast beschikten enkele van onze tegenstanders over een bijna ongelofelijk tempo. De enige positieve noot is dat ons team eens te meer de Pit Stop Challenge, een beloning voor de snelste pitstop, heeft gewonnen. Een nieuw bewijs van de kwaliteiten van onze jongens! Verder zijn we nu al gefocust op de volgende race.”

De regerende kampioen ide finishte goed vijfde in de eerste race, maar de kampioenschapsrace op zondag werd een tegenvaller. “Ik was goed weg, maar de wagen voelde niet super aan, ik had eigenlijk al heel het weekend niet veel vertrouwen in de bolide. Normaal is de Audi R8 LMS een zeer neutrale wagen, maar het voelde niet goed aan. Ik ging rond en verloor meer dan 10 plaatsen, waarna er niet meer inzat dan een 11de plaats, net buiten de punten. Dit is een weekend om snel te vergeten.”

Dries Vanthoor was ook niet al te vrolijk na Misano: “De zege was niet mogelijk, maar het was belangrijk om te tonen dat we een van de snelste Audi konden zijn. Jammer genoeg liet Marcel zich verrassen door een brokstuk of olie op het circuit op het einde van de kwalificatierace. De auto brak opeens uit en hij kon niets meer doen. In plaats van te eindigen op een derde of een vierde plaats, kwamen we niet verder dan de achtste plek. Maar ons wedstrijdritme was goed en ik denk dat we konden opklimmen in de hoofdrace. Jammer genoeg werd Marcel licht geraakt door een BMW tijdens de eerste ronde. Niet hard, maar er was een spoorstang geraakt en we moesten opgeven.”

Foto’s: © WRT en Brecht Decancq

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/Belgian-Audi-Club-Misano-023-website-.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”1717,1718,1719,1720,1721,1722,1723,1724,1725,1726″ fullwidth=”on” orientation=”landscape” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”on” auto_speed=”5000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Belcar 2023: met AC Motorsport
Dakar 2023: Chicherit wint, Sainz verliest leiding
Dakar: proloogwinst voor Ekström en Audi
Toerisme: Denis Dupont weer in Michelin Pilot Challenge

Leave a Reply