Home > #Hoofdnieuws > Yves Matton, hoofd Citroën Racing, loopt tegen dopinglamp

Yves Matton, hoofd Citroën Racing, loopt tegen dopinglamp

De topman van Citroën Racing is bij een dopingcontrole na de Rally van de Condroz, in november van vorig jaar, betrapt op het gebruik van een verboden middel. Matton nam het verboden middel indapimide, wat een geneesmiddel is. Verder in dit artikel kan u meer te weten komen over het product, dat op geen enkele manier de prestaties van Matton in een wedstrijd zal bevorderd hebben.

Matten reageert op zijn Facebook-pagina tegen berichten in de pers als zou hij twee jaar geschorst zijn. Bij nazicht van het arrest van de RACB is echter te lezen dat het om een voorwaardelijke straf gaat. Het arrest vindt u hier.

Je hebt misschien gelezen in de pers dat ik voor twee jaar zou geschorst zijn, maar dat klopt niet”, weet Matton. “Mijn sanctie werd teruggebracht tot een voorwaardelijke straf, die ik dan ook aanvaard.

Als we het geciteerde product gaan opzoeken, vinden we deze uitleg: “Indapamide is een plastablet. De werkzame stof indapamide zorgt ervoor dat er meer vocht wordt afgevoerd in de vorm van urine. Hierdoor houdt u minder vocht vast, verlaagt de bloeddruk en hoeft het hart minder krachtig te pompen. Artsen starten een behandeling met Indapamide bij een hoge bloeddruk en/of hartfalen. Omdat u door dit medicijn meer plast, houdt het lichaam minder vocht vast. Dit helpt de bloeddruk te verlagen en geeft ook het hart meer rust. De kans op hart- en vaatziekten neemt hierdoor af. Klachten als dikke enkels of benen verminderen en u bent minder benauwd of kortademig.

Leave a Reply