Home > #Hoofdnieuws > C1 Racing Cup gaat goed!

C1 Racing Cup gaat goed!

Sinds de aankondiging enkele weken geleden dat er in ons land een C1 Racing Cup zou volgen, met als basis een seriewagen met een kit en dat voor een democratische prijs, konden de mensen achter de C1 Racing Teams al op heel wat interesse rekenen. Er volgde een spervuur aan vragen van diverse partijen en de mensen achter het nieuwe kampioenschap hebben dan ook heel wat werk gehad.

Enkele weken later zijn de zaken zeker positief geëvolueerd en de eerste wagens gaan over afzienbare tijd de piste op. “We hebben 10 kits besteld… die meteen afnemers hebben gevonden”, aldus Léonard Licops, Voorzitter van de VZW C1 Racing Teams. “We gaan ze één voor één ontvangen, terwijl de teams een C1 zoeken die kan dienen als basis voor de kit en dus de racewagen. Dat neemt allemaal wat tijd in, zelfs al staat iedereen te trappelen om te beginnen racen. We hebben het eerder aangekondigd, 2017 is en blijft een seizoen om de C1 Racing Cup te zien groeien. Er zullen al wedstrijden zijn, en wat zeker goed nieuws is, de deelnemerslijst zal sneller aangroeien dan we hadden durven denken.”

De eerste wedstrijden van de C1 Racing Cup vinden plaats tijdens de eerste meeting van de 2CV Racing Cup 2017 op de omloop van Spa-Francorchamps, de ‘home track’ van de nieuwe serie, maar ook op de piste van Meppen, in Duitsland… “We hebben voorlopig een kalender van drie wedstrijden”, vertelt Robert Van Gysegem, secretaris van de VZW. “De situatie kan nog snel veranderen, zeker als het klaarstomen van de wagens goed gaat. We zouden willen starten tijdens de Trophée des Fagnes, op zaterdag 1 april – en het gaat zeker niet om een aprilgrap – waardoor we de C1 Racing Cup een eerste maal de piste kunnen opsturen, en dat tijdens een race van meteen 120 minuten. Op die manier kunnen we het één en ander analyseren, zien hoe alles loopt, met het oog op de toekomst, en dan meer informatie geven over de concrete evolutie van de zaken. Zaterdag 29 april zullen de C1 actief zijn op het circuit van Meppen, in Duitsland, waar we een race van 6 uur rijden. Op het einde van het seizoen is er de traditionele 24 Uur 2CV, tijdens het weekend van 21 en 22 oktober, waar de C1 Racing Cup als afzonderlijke reeks rijden, met een eigen podium en een eigen prijsuitreiking.”

Er zijn dus al heel wat teams die interesse hebben in de C1 Racing Cup. Er zijn ook teams bij uit andere Belgische competities, waarbij de democratische prijs van de competitie uiteraard een aantrekkingspool is. De eerste namen volgen zeer snel. Misschien zitten er ook wel verrassingen bij. “De motivatie van de teams die interesse in de C1 Racing Cup hebben, is zeer uiteenlopend”, vult Fred van Rijckevorsel aan, een andere verantwoordelijke van de VZW C1 Racing Teams. “Voor sommige is het een evolutie, een nieuwe stap die ze willen nemen. Andere mensen willen gewoon plezier beleven, met vrienden of partners, zonder veel andere ambities. We ambiëren een echte mix van deelnemers, wat perfect aansluit bij onze filosofie en de manier waarop we de toekomst zien.”

Last but not least, zullen de deelnemers van de C1 Racing Cup heel snel – om niet te zeggen meteen – het gezelschap krijgen van wagens, teams en rijders uit het buitenland.

“We hebben reeds enkele Engelse deelnemers ontvangen tijdens de voorbije 24H2CV, in oktober 2016”, verduidelijkt Léonard Licops. “Het spreekt voor zich dat een competitie in ons land ook op interesse kan rekenen van Britten, om hun kalender aan te vullen. We weten ook dat er in Nederland een competitie is, de Citybug Cup met Citroën C1, Peugeot 107 en Toyota Aygo, die allemaal dezelfde basis hebben. Ook onze Nederlandse vrienden willen samen met ons gaan racen. We praten over alles en ik denk dat we op het einde van het seizoen, tijdens de prestigieuze meeting van de 24H2CV, meerdere… tientallen C1 aan de start zouden moeten staan, waaronder een twintigtal van bij ons! Dat zou een mooie manier zij  om het eerste seizoen af te sluiten, terwijl we al dit najaar aan de voorbereiding van het seizoen 2018 zullen beginnen. Er zullen dan ook nieuwe kits beschikbaar zijn. De gemeenschap van de C1 Racing Cup zal blijven groeien, waarbij we nu ook werken aan een website over de C1 Racing Cup.”

Afspraak dus in Francorchamps, in het kader van de Trophée des Fagnes op zaterdag 1 april, om te genieten van de eerste meters van de C1 Racing Cup die nu al erg aanspreekt!

Leave a Reply