Home > Rally > Divers > Italiaans rallykampioenschap vooral nationaal

Italiaans rallykampioenschap vooral nationaal

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] Wat staat er te gebeuren met het Italiaanse kampioenschap rally, vragen vele adepten zich af op het Zuid-Europese schiereiland . Inderdaad want de Italiaans rally-scene heeft al betere tijden gekend. Een blik op het Italiaanse kampioenschap leert ons dat Italië zijn status van rally-grootmacht heeft verloren. Het eigen “open” kampioenschap is vooral een nationale aangelegenheid en nergens zijn er Italiaanse rijders actief op een aanvaardbaar niveau in WRC of EK rally. Sterkhouder Giandomenico Basso zou nog wel afzakken richting Tour European Rally, een verzameling Europese rally’s waar ook Ieper en de Valais toe horen, maar de andere Italiaanse bekende namen zoals Scandola (Skoda Fabia R5), Paolo Andreucci (Peugeot 208 R5) en Tempestini blijven vooral…thuis. Geen geluk voor hen echter in de openingsmanche van het Italiaanse kampioenschap, waar zij uitvielen. De zege ging er naar Simone Campedelli (Ford Fiesta R5). Basso en de aangekondigde Kalle Rovanperra verschenen er trouwens ook niet aan de start.   Kalender Italiaans kampioenschap 17-19 maart Rally……. Il Ciocco e Valle del Serchio 31 maart -2 april………Rally Sanremo 21-23 april………………Rally Targa Florio 12-14 mei………………..Rally Adriatico 2-4 juni…………………..Rally del Salento 14-16 juli…………………Rally di San Marino 15-17 september……….Rally Roma Capitale (+ERC) 13-15 Oktober…………..Rally Due Valli [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
You may also like
FIA ERC Fafe: Mikko Heikkilä neemt de leiding terug over na dag twee
FIA ERC Fafe: Mads Østberg neemt leiding terug over na KP4
FIA ERC Fafe: Ricardo Teodósio leider na KP1
De autosport dit weekend: FIA ERC en Supercars