Home > #Hoofdnieuws > Bas Koeten met twee Audi in TCR Benelux

Bas Koeten met twee Audi in TCR Benelux

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/TCR-Benelux-Mika-Morien.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/TCR-Benelux-Stan-Van-Oord.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/TCR-Benelux-Willem-Meyer.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

In de aanloop naar het nieuwe raceseizoen kondigt het team van Bas Koeten Racing twee Audi’s RS 3 LMS TCR aan die een volledig kampioenschap TCR Benelux gaan rijden. Beide auto’s, splinternieuw met de nieuwste specificaties, worden volgens reglement door twee coureurs bemand. Twee van de vier coureurs komen voort uit het talentenprogramma vanuit nationale autosportbond KNAF en zullen als zodanig begeleid worden.

Eén auto wordt dit seizoen bestuurd door Mika Morien en Stan van Oord. Beiden hebben reeds ruime ervaring opgedaan in de kartsport en autosport, met name in voorwielaangedreven auto’s. Mika Morien (16) werd in 2016 kampioen in het NK Citybug en reed het jaar ervoor als 14-jarige reeds in Hongarije in de Suzuki Swift Cup.

Morien: “In de afgelopen jaren heb ik geproefd aan diverse autotypes, waaronder ook een Formule Renault. Ik heb vol overgave de keuze gemaakt om mijn autosportcarrière via toerwagens te laten verlopen. Met een nieuwe Audi in TCR Benelux heb ik als doel om enkele wedstrijden op het algemene podium te gaan en uiteraard ga ik voor de juniortitel. Ik ben trots op mijn KNAF-titel en ben de bond ook dankbaar voor de extra begeleiding die ik daarbij zal krijgen.”

Stan van Oord (19) vervoegt zich naast Mika Morien. Van Oord reed de afgelopen seizoenen in een Renault Clio in de Renault Clio Cup Benelux en Supercar Challenge en wist daarmee regelmatig overwinningen en podiumplaatsen te scoren.

Van Oord: “Vorig jaar heb ik een gastrace gereden in de SEAT Leon Eurocup en dat verliep dusdanig goed dat ik voor 2017 mijn zinnen heb gezet op een hogere klasse. TCR Benelux is voor mij een perfect platform om dit te doen omdat er gereden wordt met twee coureurs per auto en we op vijf verschillende circuits rijden.”

Zowel Morien als Van Oord worden tijdens het seizoen intensief begeleidt door Niels Langeveld die afgelopen seizoen kampioen werd in de SEAT Leon Eurocup en dit jaar zelf in TCR Germany ook in actie komt met een Audi RS 3.

Achter het stuur van de andere Audi RS 3 TCR neemt eveneens een KNAF-talent plaats in de persoon van Willem Meyer (17). Net als Morien reed Meyer vorig jaar in het NK Citybug waarin hij telkens voorin te vinden was. Ook heeft Meyer een ruim 10 jaar lange karthistorie waarop de tiener kan bogen.

Meyer: “Ik kan niet wachten tot het seizoen echt gaat beginnen. Voor mij is dit een droom die werkelijkheid wordt. Ik zal de Audi nog beter moeten leren kennen, maar daarvoor gaan we de komende weken testen. Net als Mika ben ik de KNAF zeer erkentelijk voor hun begeleiding, dit gaat me zeker helpen in mijn persoonlijke groei. Voor de voorbereiding op het seizoen en omdat ik het uiterste uit mezelf wil halen, zit ik tegenwoordig op het CTO (Centrum voor Topsport en Onderwijs) in Eindhoven. We sporten daar onder begeleiding, er zit een fysio en ik woon er samen met andere topsporters.”

De tweede coureur naast Willem Meyer wordt binnenkort bekendgemaakt.

Bas Koeten: “Als team vinden we het fantastisch om met zeker drie jonge talenten aan de slag te gaan in TCR Benelux. Ze zijn allemaal zeer gretig en hebben potentie om zich in deze klasse in de kijker te rijden. Met de nieuwe Audi’s beschikken we over uitstekend materiaal en als team hebben we al bijna 500 uur gereden met TCR auto’s in zowel sprint als endurance.”

Het testprogramma is eerder deze maand reeds gestart waarbij het drietal Morien, Van Oord en Meyer reeds goede rondetijden lieten zien. Het TCR Benelux seizoen gaat op 22 en 23 april van start op Spa-Francorchamps, gevolgd door de Jumbo Familie Racedagen Driven by Max Verstappen op Circuit Park Zandvoort (19, 20 en 21 mei).

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply