Home > #Hoofdnieuws > 2017 voor… Anthony Kumpen

2017 voor… Anthony Kumpen

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De Limburgse vedette Anthony Kumpen is net terug uit de VS en blikt met plezier op zijn seizoen 2017 vooruit. Kumpen is uiteraard de regerende kampioen in de Europese NASCAR en we zien hem ook meer en meer in de VS aan het werk.

Anthony, wat zijn de plannen voor dit seizoen 2017?

“Ik rijd en strijd dit seizoen op drie fronten: de Europese NASCAR, de Amerikaanse NASCAR en de Belgische… Belcar. Mijn prioriteit is het verdedigen van mijn Europese titel in de Nascar Whelen Euro Series en ook het verder uitbouwen van mijn carrière in de VS. Ik heb dit seizoen al de race van de NASCAR Xfinity Series in Daytona gereden en midden augustus werk ik een tweede wedstrijd van de serie in Mid-Ohio af. Die laatste race is op een circuit naar Europees model, niet op een ovaal, wat uiteraard een bijkomende stimulans is, want ik kan mijn ‘Europese’ ervaring gebruiken. Mogelijk voegen we nog twee wedstrijden aan dat programma in de NASCAR Xfinity Series toe. In de NASCAR Whelen Euro Series is een derde titel uiteraard mijn doelstelling. Wat de Belcar betreft, rij ik zo goed als zeker drie races (één race valt samen met Venray NASCAR) en de 24 Uur van Zolder, al is dat laatste nog niet 100% zeker. Ik ga er alles aan doen om ‘onze klassieker’ wel te rijden, maar Zolder valt tussen Mid-Ohio en een mogelijke tweede race in de VS. Het Belgische luik van mijn programma is uiteraard met de Wolf ingezet door PK Carsport. Ik vorm team met Bert Longin, die alle races rijdt, en Frank Beliën. Frank is er niet bij tijdens de eerste race in Spa, waar Stienes Longin hem vervangt. Stienes zal ons heel waarschijnlijk ook vervoegen tijdens de 24 Uur van Zolder.”

Wat is je autosportdroom?

“Ah, dat is zeer duidelijk: de NASCAR 500 in Daytona, daar ga ik aan blijven werken om daar ooit aan de start te verschijnen. Het is de grootste en belangrijkste autorace ter wereld!”

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/kumpentekening.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/02/Anthony-Kumpen-Daytona-300-2017-2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy

Leave a Reply