Home > #Hoofdnieuws > Norman Nato vooraan in F2

Norman Nato vooraan in F2

Vandaag werd de eerste driedaagse test van de Formule 2 afgerond. Op het circuit van Barcelona was Norman Nato (Pertamina Arden) de snelste man van de dag met een 1:27.834, meteen de snelste tijd die deze week werd gereden tijdens de tests. De Fransman werd vorig jaar vijfde in het kampioenschap en mag dus zeker tot de favorieten gerekend worden. Oliver Rowland (DAMS), één van Nato’s mogelijke concurrenten voor de titel, klokte de tweede tijd. De vicekampioen van de GP3, Alexander Albon (ART), was derde. Albon was tijdens de tweede dag tevens de snelste man van het pak, voor Johnny Cecotto (Rapax)) en de Rus Artem Markelov (RUSSIAN TIME).

Het opvallendste moment van de testsessie kwam op de tweede dag, toen Gustav Malja (Racing Engineering) uit de ochtendsessie werd geschrapt omdat zijn wagen te licht was. Op dag drie waren het de rode vlaggen die een hoofdrol speelden: in de ochtendsessie belandden zowel Nato, Rowland als Nyck de Vries (Rapax) naast de baan, waardoor de sessie drie keer werd stilgelegd.

De Formule 2 heeft nog één driedaagse testsessie te gaan voor de start van het nieuwe seizoen, deze zal plaatsvinden van 29 tot 31 maart op het circuit van Sakhir in Bahrein. Drie weken later worden op hetzelfde circuit de eerste races van het seizoen gereden, in hetzelfde weekend als de Formule 1-race.

(Sam Varewijck)

You may also like
F2 Bahrein: Amaury Cordeel blikt terug
F2 Bahrein: Geweldige inhaalrace brengt Richard Verschoor in Bahrein meteen eerste punten
In een notendop: F2 – F3
F2 Bahrein: Boschung dominant in sprintrace, Cordeel eindigt voorlaatste

Leave a Reply